Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.09.2018.

18:48

Vulvsi čuvaju Nevesa, Siti mora da plati 110 miliona funti

Engleski premijerligaš Vulverhempton neće se lako odreći jednog od glavnih igrača ekipe Rubena Nevesa.

Izvor: LN

Autor: LN

Vulvsi čuvaju Nevesa, Siti mora da plati 110 miliona funti
Photo by David Rogers/Getty Images

Mladi Portugalac jedan je od ključnih igrača ekipe Nuna Espirita Santa, a ocenjen je kao velika nada i te ekipe, ali i portugalskog fudbala.

Neves je prošle sezone iz Porta prešao u Vulvse za 14 miliona funti, koji su igrali u Čempionšipu, i time iznenadio javnost, ali mu se sada to višestruko isplaćuje.

Vulvsi igraju u Premijer ligi, ide im sasvim solidno s obzirom da su novopočeni član tog takmičenja, a Neves je već postigao gol.

Ipak, postizanje golova nije njegov glavni adut, već sjajno kontrolisanje ritma mečeva, dobra pas igra i sprečavanje napada protivnika.

Polako su i krenula interesovanja evropskih giganta za Nevesa, a najkonkretniji, za sada, je šampion Engleske Mančester siti. Oni su spremni da izdvoje pozamašnu sumu novca za portugalskog vezistu, ali Vulverhempton ga neće olako dati.

Kako saznaju britanski mediji, Vonderersi vezuju otkupnu klauzulu za Nevesa u vrednosti od 110.000.000 funti, i neće dozvoliti da on ode ni za peni manje.

Neves je prošle sezone postigao šest golova, i bio svrstan u najbolji tim sezone Čempionšipa.

Siti već neko vreme traži zamenu, ili barem naslednika iskusnog Brazilca Fernandinja, a letos su im promakli Žoržinjo i Fred, koji su otišli u Čelsi tj. Mančester junajted.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve