Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 24.09.2018.

22:00

Najbolji fudbaler sveta – Luka Modrić! VIDEO

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić proglašen je za najboljeg igrača godine u izboru FIFA!

Izvor: AK

Autor: AK

Najbolji fudbaler sveta – Luka Modrić! VIDEO
Foto: Getty images

Ovo je druga velika nagrada za vezistu Real Madrida ove godine jer je pre mesec dana proglašen je za najboljeg igrača Evrope prošle sezone, a izabran je i za najboljeg igrača Svetskog prvenstva.

Tako je Modrić postao prvi fudbaler u istoriji koji je iste godine osvojio "Zlatnu loptu" Mundijala, te UEFA i FIFA nagrade za igrača godine.

Modrić je dobio nagradu u konkurenciji Mohameda Salaha i Kristijana Ronalda, koji nije ni došao na dodelu nagrada u London, što su mnogi i videli kao znak da nije dobio priznanje.

Hrvat je prvi igrač još od Rikarda Kake 2007. koji je proglašen za najboljeg igrača godine na svetu, a da to nisu bili Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi. Hrvat je okončao i dvogodišnju vladavinu Ronalda.

Sjajni vezista je ove godine osvojio Ligu šampiona sa Realom, treći put u nizu, te sa Hrvatsom priredio senzaciju Mundijala plasmanom u finale Svetskog prvenstva u Rusiji.

"Velika je čas i divan osećaj stajati ovde sa ovim neverovatnim trofejom. Čestitam Mohamedu i Kristijanu, siguran sam da će u budućnosti imati novu šansu da se bore za ovaj trofej. Ova nagrada nije samo moja, već i saigrača iz Reala i Hrvatske. Bez trenera je ne bih osvojio. Bez moje porodice ne bih bio igrač kakav sam danas. Hvala navijačima na podršci koju mi pružaju. Mnogo mi znači. Hvala svima koji su glasali za mene", rekao je Modrić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

354 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve