Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.09.2018.

17:30

Odlični Partizan, sumnjiv gol, Zvezda iščupala bod u Humskoj!

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su nerešeno 1:1 u 158. ligaškom "večitom derbiju" odigranom u Humskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Odlični Partizan, sumnjiv gol, Zvezda iščupala bod u Humskoj!
Starsportphoto

Partizan je odigrao najbolju utakmicu u sezoni i vodio tokom većeg dela susreta pogotkom Rikarda Gomeša, ali je aktuelni šampion iščupao bod zahvaljujući Ričmondu Boaćeu.

Napadač iz Gane je u 73. minutu posle kornera postigao gol glavom, ali taj detalj je bio poprilično nejasan.

Njegov udarac je nekako zaustavio golman Stojković, a posle žalbi obe ekipe i asistencije sudije iza gol linije, glavni arbitar Danilo Grujić je prihvatio i pokazao na centar, iako se na snimku ne vidi dobro da li je lopta prešla gol liniju.

Više o toj situaciji možete pogledati OVDE.

Utakmica na stadionu u Humskoj imala je nesvakidašnji uvod jer je potvrđeno da u timu Zvezde neće biti kapitena Vujadina Savića, čije je mesto zauzeo Srđan Babić. Upravo je on bio najslabija karika ekipe u prvih 45 minuta, a već u prvom se povredio posle šanse Marka Jankovića, kada se golman Milan Borjan okliznuo.

Od samog starta su "crno-beli" bili agresivniji i posebno je Janković mučio rivale, da bi se u sedmom minutu, opet "preko" Babića, izborio za stopostotnu šansu.

Očekivala se reakcija aktuelnog šampiona, ali nje nije bilo – Partizan je još nekoliko puta pripretio, pre nego što je posle nešto više od pola sata igre došao do zaslužene prednosti.

Domaćin je uspeo da kazni ko zna koju grešku Zvezdinih igrača na sredini terena. Ovoga puta, Ričmond Boaće je predao loptu pravo u noge Rikarda Gomeša koji je krenuo u solo prodor, predriblao Babića i sa 17 metara poslao fantastičan udarac uz levu stativu – 1:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Samo pet minuta kasnije mogli su "crno-beli" da dupliraju prednost, da Miloš Degenek nije klizećim startom spasao Zvezdu, ali su Mirkovićevi izabranici i pored toga otišli zadovoljniji na odmor.

Uprkos izmenama Vladana Milojevića Zvezda nije uspevala da pronađe ritam, pa je imala mnogo sreće u 53. minutu kada je Pantić zatresao prečku sa oko 25 metara. Ipak, domaći igrači nisu uspeli da postignu drugi gol i usledila je kazna na već opisan način.

Do kraja susreta nije bilo previše prilika, pa će gosti sigurno biti zadovoljniji ishodom 158. "večitog derbija".

Zvezda je završila prvi meč bez trijumfa i sada ima 22 boda, dva više i utakmicu više od Partizana.

Live blog utakmice Partizan – Crvena zvezda možete pogledati i OVDE.

Tok meča:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1043 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve