Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 20.09.2018.

16:40

Italijani besni: Brihovo suđenje uvreda za fudbal, skinite ga s liste!

Jedan do najtiražnijih italijanskih listova Tutosport uputio je javni apel Evropskoj fudbalskoj uniji (UEFA) da skine sa liste nemačkog sudiju Feliksa Briha.

Izvor: LN

Autor: LN

Italijani besni: Brihovo suđenje uvreda za fudbal, skinite ga s liste!
Photo by Jan Hetfleisch/Bongarts/Getty Images

Havijer Jakobeli, direktor lista koji deli nagradu za najboljeg mladog igrača sveta u anketi sa najcenjenijim medijima, potez Briha da isključi Ronalda posle blagog kontakta sa Žeisonom Muriljom nazvao je "uvredom za fudbal" u posebnom izveštaju sa Mestalje.

Zatražio je od UEFA da Brihu, koji je oštetio Srbiju za penal protiv Švajcarske na letošnjem Mundijalu, uruči otkaz i ne dozvoli mu više da sudi međunarodne utakmice.

U tekstu se navodi i da je Brih izmislio penal za Valensiju u sudijskoj nadoknadi i njegovo suđenje opisao kao "sramno". Na udaru italijanskog medija našao se i Brihov pomoćnik Marko Fric, na čiju je inicijativu isključen Ronaldo, navodima da je bio "skandalozan".

Bivši arbitar finala Lige šampiona je drugi put na meti kritika u kratkom roku, nakon što ga je FIFA zbog greške na meču Srbija - Švajcarska poslala kući sa Mundijala u Rusiji već posle prve faze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

11 h

U fokusu

Vidi sve