Nova vest
Fudbal

Sreda, 19.09.2018.

08:10

Za pamćenje – više od 50.000 "delija" utišalo himnu UEFA VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su 0:0 sa Napolijem u prvom kolu Lige šampiona, a malo pre početka duela viđena je fantastična atmosfera na "Rajku Mitiću".

Izvor: PT

Autor: PT

Za pamćenje – više od 50.000
Foto: Starsport

Preko 50.000 "delija" nalazilo se na stadionu u Ljutice Bogdana gde su lepom koreografijom dočekali šampione Srbije.

Baš kao što je bio slučaj u Evroligi dugi niz godina, kada su nadjačavali himnu takmičenja, navijači su pokušali da budu jači od UEFA i zamalo da im je uspelo.

Ambijent je drugačiji i prosto je nemoguće zamisliti da se ne čuje himna UEFA, međutim 53 hiljade "delija" iz sve snage se potrudilo da je utišaju i daju veliki vetar u leđa igračima na terenu.

Mušema se prvi put zatresla u elitnom takmičenju na "Marakani" i navijači su ovaj nesvakidašnji primer samo upotpunili.

Zvezda je kasnije odigrala dobar meč, uspela je da izdrži sve nalete tima iz Napulja i da osvoji ogroman bod, koji je donosi 900.000 evra.

Kakva je bila atmosfera govori i španski novinar Aitor Lagunas, koji je na Tviteru uz video napisao: "27 godina su čekali da čuju himnu Lige šampiona... i toliko jako pevaju da ne možete da je čujete. Jedna od najvećih stvari koju sam ikada video na stadionu".

Pogledajte kako je to izgledalo i sa terena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

154 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve