Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.09.2018.

23:21

Skener B92: Borjan hobotnica, Rodić sve stiže, Boaće - dodaj jednom

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su veliki rezultat, pošto su u prvom kolu Lige šampiona odigrali 0:0 sa Napolijem.

Izvor: Petar Tadić

Autor:Petar Tadić

Skener B92: Borjan hobotnica, Rodić sve stiže, Boaće - dodaj jednom
Foto: Starsport

Izabranici Vladana Milojevića odigrali su timski odličan meč, strateg beogradskog kluba je sjajno skautirao Napoli i "Marakana" je ponovo odbranjena.

Velike zasluge idu celokupnoj ekipi, od odbrane do napada. Napoli je jeste bio mnogo bolji protivnik, pretili su više, imali bolje prilike, ali je Zvezda osvojila ogroman bod.

Milan Borjan – Mnogo je puta ove i prošle sezone golman Crvene zvezde spasavao gol, a tako je bilo u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena. U 29. minutu odlično je nogama odbranio šut Milika, a potom je u završnici poluvremena reagovao ispred napadača iz Poljske. Tokom drugog poluvremena bio je još sigurniji, sve je završavalo u njegovom naručju i ponovo se njegova partija može okrakterisati kao odlična.

Milan Rodić – Reprezentativac Srbije dosta se trudio, neretko je znao da protrči iza leđa odbrane Napolija i da traži loptu, međutim falila mu je sigurnost i na momente je reagovao panično. U drugom poluvremenu Rodić je sa dve intervencije sam spasao gol Milana Borjana. Levi bek Zvezde je prvo sjajno uklizao Zjelinskom, koji je imao 1 na 1 sa golmanom Zvezde, a potom je u 68. sa gol linije sprečio pogodak Kaljehona. Rodić je odigrao veoma dobar meč i velike zasluge idu njemu što je ostalo 0:0.

Miloš Degenek – Degenek je bio je jedan od boljih fudbaler Zvezde u prvom periodu igre. Njegove intervencije bile su pravovremene i više puta je reagovao ispred napadača kluba iz Napulja. Na startu drugog poluvremena Degenek je pogrešio u vazdušnom duelu i onda je Rodić morao da vadi situaciju sjajnim uklizavanjem. Ubrzo je ponovo slabo reagovao i odigrao rukom posle čega je Napoli umalo došao do gola. Ove dve situacije nisu pokvarile utisak o njegovoj igri, koja je bila na visokom nivou.

Vujadin Savić – Kapiten Zvezde zajedno sa Degenekom delovao je dobro u zadnoj liniji i nije imao veće kikseve. Napadači Napolija su vrhunskog kvaliteta i zadavali su dosta problema zadnjoj liniji sa kratkim dodavanjima, međutim timski su se crveno-beli dobro branili, a Savić je bio komandant te odbrane. Generalno cela odbrana šampiona Srbije ponovo je odigrala sjajno i "tvrđava" je odbranjena.

Filip Stojković – Baš kao i Rodić dosta je trčao gore-dole. Kao i na svakom meču ove sezone zračio je borbenim duhom i ne može mu se zameriti za neke greške. Onih velikih nije bilo, a važno je reći da su bekovi Zvezde bili pod najvećim pritiskom, pošto je Napoli najviše napadao po bokovima, a po sredini nešto manje. Popularni Žule odradio je dobar posao na oba kraja terena.

Branko Jovičić – Krpio je dosta u zadnjem delu terena, nešto što mu je bio primarni cilj. Taj posao radio je solidno, ali opet bilo je dosta utrčavanja i nisu mogle da se pokriju baš sve "rupe". Kod predaje lopte imao je grešaka i to je verovatno jedan od razlog što ga je Milojević zamenio u 56. minutu.

Nenad Krstičić – Standardno dobar Krstičić. I defanzivno i ofanzivno radio je posao za Vladana Milojevića. Siguran je bio na lopti, a više puta je reagovao uklizavanjem ispred Napolitanaca. Po ko zna koji put ove sezone odigrao je svih 90. minuta i zasluženo je jedan od najpouzdanijih igrača i osnova ovog tima Zvezde.

Marko Marin – "Nemac" je doveden da bude najbolji fudbaler u sastavu i to na terenu može lako da se vidi. Marin ima nisko težište, veoma je pokreten i gotovo sve akcije Zvezde su kretale preko njega. Znao je da se i prekombinuje, pa mu se može zameriti što se nekad nije na vreme oslobađao lopte. Saradnja njega i Rodića mogla bi da bude krucijalna za nastavak sezone. Vidi se da "odgovoraju" jedan drugome i nema sumnje da najveća opasnost po gol protivnika dolazi sa levog boka.

Goran Čaušić – Vezni fudbaler Crvene zvezde dobio je specifičnu ulogu, pošto je na momente bio ofanzivni vezni, a onda klasični "srednjak". Čaušić bi se povlačio u odbranu dok je Napoli u napadu, a pošto su u većini slučajeva bili u ofanzivi, uloga Zvezdinog deteta bila je velika. Vidi se da poseduje veliki talenat, samo mu je potrebno još vremena kako bi se adaptirao.

El Fardu Ben – Nije dobro ušao u meč krilni napadač. Dosta je komplikovao i nije igrao iz prve kako treneri vole. Kako je meč odmicao Ben je bio sve bolji, ali nije mu ovo bio najbolji meč u sezoni. Nije mogao mnogo protiv odbrane Napolija, koja ga je potpuno neutralisala.

Ričmond Boaće – Pokazao je zašto je doveden – Boaći je bio pretnja po gol Davida Ospine, a najbliži je bio sredinom drugog poluvremena kada mu je Kolumbijac sjajno odbranio šut. Mogao je da bude možda malo manje sebičan u nekim situacijama, da odigra pâs više, međutim odlika pravih napadača je da kad god im se ukaže prilika da šutne.

Dušan Jovančić (od 56.) – Ulaskom umesto Jovičića uneo je dobru energiju u vezni red, nešto što je bilo preko potrebno. Imao je sjajnu solo akciju sredinom drugog perioda igre, ali je na kraju prekomobinovao i prilika je propuštena. Odigrao je ono što se od njega tražilo i još jednom je pokazao zašto mu je mesto u ovom timu Zvezde.

Milan Pavkov (od 81.) – Igrao je oko desetak minuta i to nije bilo dovoljno kako bi ostavio neki veći utisak. Borbenost nije izostala, to je nešto na šta uvek možete da računate kod viskog napadača.

Veljko Simić (od 87.) – Igrao je još manje od Pavkova, ali kao po navici njemu nije potrebno kako bi stvorio nešto. Bio je veoma aktivan, u završnici duela mogao je bolje da reaguje i kontri, ali i pored toga ostavio je dobar utisak.

P. Tadić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve