Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.09.2018.

18:00

Bravo hrabra Zvezdo, crveno-belima protiv Napolija bod i 900.000 evra

Crvena zvezda je bila hrabra, borbena i strpljiva u svojoj premijernoj utakmici u Ligi šampiona, a prvi bod u eliti osvojila je posle remija s Napolijem - 0:0.

Izvor: ŽB

Autor: ŽB

Bravo hrabra Zvezdo, crveno-belima protiv Napolija bod i 900.000 evra
Foto: StarSport

Osim boda Crvena zvezda je dobila i dodatnih 900.000 evra koliko UEFA plaća ekipama za nerešen rezultat.

Iako su mnogi mislili da će crveno-beli biti “kanta za napucavanje” u Ligi šampiona, to ne da se nije dogodilo, već su Beograđani ostavili sasvim solidan utisak, iako su se grčevito branili u većem delu utakmice i bilo je više nego jasno da im je strategija bila samo da ne izgube.

Defanzivna linija crveno-belih, uz golmana Milana Borjana, najboljeg igrača utakmice, fantastično je odradila posao, a u pojedinim trenucima gotovo da je “vadila loptu iz mreže”. Rodić, Savić, Degenek i Stojković pokazali su da imaju snage i znanja da zaustave napade tima kao što je Napoli, čak i u situaciji kada je trener Karlo Ančeloti krenuo napred sa četiri izuzetno opsna, ofanzivna igrača.

Napoli se pokazao kao ozbiljan, moćan tim, izuzetno visoke klase, međutim, nije mu bilo dovoljno to što je imao veći posed lopte, kontrolisao igru i bio mnogo opasniji rival.

Karlo Ančeloti, trener Napolija, koji je Crvenu zvezdu nazvao “fascinantnim autsajderom” u grupi C Lige šampiona, odlučio je da utakmicu na stadionu “Rajko Mitić” počne bez Mertensa i Hamšika, koji su ostali na klupi, kao i bez Nikole Maksimovića, bivšef fudbalera Crvene zvezde.

Ni Vladan Milojević pre utakmice nije imao nameru da se “brutalno brani", pa je meč počeo sa Benom, Marinom, Boaćeom i Čaušićem. Ebisilio je ostao na klupi, dok Kafu uopšte nije bio u protokolu za utakmicu.

Crveno-beli su, ipak, u prvom poluvremenu bili inferiorni, teško su dolazili do lopte i uglavnom su igrali na svojoj polovini. Kada bi i uspeli da pređu na polovinu rivala ili bi gubili loptu ili bi se napad završio prilično bezopasno za gostujućeg golmana Ospinu. Za razliku od njega koji nije imao posla u prvom poluvremenu, osim da isprati par šuteva uglavnom pored gola, Milan Borjan, golman Crvene zvezde je nekoliko puta odlično intervenisao, uglavnom ispred izuzetno opasnog Milika, pa je zahvaljujući njemu na poluvremenu bilo 0:0. U prvom navratu zaustavio je šut Miliku iz blizine, a zatim mu je i skinuo loptu s glave posle sjajnog centaršuta Ruija. Napoli je, ipka, najbliži bio golu u 18. minutu. Tada je Insinje pogodio prečku.

U drugom poluvremenu Karlo Ančeloti je igrao sa četiri izuteno ofanzivna igrača. Strahovito je pritiskao odbranu Crvene zvezde, a u u 68. minutu Kaljehon je bio u sjajnoj poziciji da promeni rezultat. Rodić je, međutim, intervenisao i u poslednjem trenutku sprečio loptu da ode u mrežu.

“Visoko” su stajali igrači Napolija, pritiskali su odbranu, odradili strahovit presing, dok je Zvezda i dalje teško dolazila do lopte i trošila mnogo energije u prazno.

Bod protiv Napolija za Crvenu zvezdu je veliki kao "Marakana", a narednu utakmicu Crvena zvezda igra 3. oktobra u Parizu protiv PSŽ-a.

Pročitajte još Vratila se Liga šampiona!

Dešavanja uoči i tokom odigranog meča možete pogledati u našem BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1145 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d