Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.09.2018.

16:15

Mirković: Pomešana osećanja, ponikao sam u Radu

Trener Partizana Zoran Mirković rekao je da su mu pred meč protiv Rada pomešana osećanja.

Izvor: B92

Autor:B92

Mirković: Pomešana osećanja, ponikao sam u Radu
Foto: FK Partizan

"Ponikao sam u Radu, prve fudbalske korake sam načinio u tom klubu. Izuzetno cenim, poštujem i volim taj klub", rekao je Mirković na konferenciji za novinare u Sportskom centru Teleoptik.

Fudbaleri Partizana dočekuju u sredu ekipu Rada u odloženoj utakmici petog kola Superlige Srbije.

"Rad u ovom momentu ima dosta dobru ekipu, kolega Zoran Milinković je prekaljeni stručnjak. To je ekipa koja ima dosta igrača iz svoje omladinske škole, kvalitetne igrače, igrače koji znaju da igraju. Imaju brzinu po bokovima, čvrsti su u defanzivi, imaju izvanrednog napadača, razbijača Mihajlovića... Biće nam teško", rekao je Mirković.

"Jedino što nije dobro iz sutrašnje utakmice je to što će neko morati da izadje nezadovoljan rezultatom", dodao je trener Partizana.

Partizan je prošlog vikenda pobedio Proleter u Novom Sadu sa 1:0, a Mirković je bio vrlo nezadovoljan izdanjem svoje ekipe u tom meču.

Upitan šta treba promeniti u utakmici protiv "gradjevinara" da se ne bi dogodilo isto, Mirković je odgovorio: "Drugo poluvreme ništa nije valjalo, sve mora da se menja, da se okrene. Ja mogu da shvatim da su igrači došli premoreni s reprezentativnih obaveza. Medjutim, ne mogu da shvatim ono izdanje. Čovek i kad je umoran treba da uključi malo više i mozak i malo bolje da reaguje... Ono je bilo katastrofalno".

Nakon utakmice s Radom, crno-bele u nedelju očekuje prvi ovosezonski večiti derbi protiv Crvene zvezde. Mirković je priznao da su "svi u mislima malo u toj utakmici", ali je istakao da igračima ne treba posebna motivacija pred sutrašnji meč.

"Ovo je njihov posao, igraju prvenstvenu utakmicu, igraju za svoj klub, i bili na prvom i na poslednjem mestu to im je profesija. Ne smatram da im treba neka posebna motivacija", rekao je Mirković.

Novinari su trenera Partizana upitali i o njegovoj izjavi datoj jednoj italijanskoj radio stanici vezano za večerašnju utakmicu Zvezde i Napolija u ligi šampiona. Ta izjava Mirkovića je preneta kao - saveti Napoliju i Karlu Ančelotiju.

"Da li vi stvarno mislite da sam ja savetovao jednog Karla Ančelotija? Ja jesam dobio poziv, to je lokalna radio stanica iz Napulja, želeli su komentar današnje utakmice. Ja sam, ako ste pročitali to što sam rekao, govorio krajnje afirmativno za Crvenu zvezdu, o samoj ekipi, kako su igrali do sada... A, onda je neko verovatno hteo da me predstavi kao državnog neprijatelja", rakao je Mirković.

"Bio mi je trener godinu i po dana. Sada smo kolege i prijatelji, a on je na prvom mestu jedna izvanredna osoba. Čak i kad bismo se videli, da li mislite da bismo stalno pričali o fudbalu? Sigurno da imamo i važnijih stvari od nekog savetovanja...", dodao je trener Partizana.

Utakmica Partizan - Rad igra se sutra od 17.00 na stadionu u Humskoj. Sav prihod od prodatih ulaznica sa tog meča biće prosledjen fondaciji "Produži život".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve