Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.09.2018.

21:10

Atletiko kritikovao navijače zbog homofobije

Brazilski fudbalski klub Atletiko Mineiro kritikovao je svoje navijače zbog homofobičnih parola, tokom utakmice sa Kruzeirom.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Atletiko kritikovao navijače zbog homofobije
Getty images

Tokom utakmice u nedelju u Belo Horizonteu (0:0), stotine navijača Atletika pevali su navijačima Kruzeira da "moraju da budu pažljivi pošto će kandidat krajnje desnice Žair Bolsonaro ubiti homseksualce ako u oktobru bude izabran za predsednika".

Atletiko Mineiro je saopštio da "duboko žali zbog homofobičnih izjava nekih navijača".

Klub je naveo da njegovi navijači dolaze iz svih društvenih klasa, pola i rase i da je diskriminacija neprihvatljiva. Bolsonaro (63) je u bolnici gde se oporavlja nakon što je nedavno izboden nožem u stomak na predizbornom skupu.

Bivši vojni kapetan, drugi je po popularnosti u istraživanjima javnog mnjenja, posle bivšeg levičarskog predsednika Luisa Inacia Lule da Silve, koji se nalazi u zatvoru, ali je u toku postupak žalbe.

Bolsonaro sa nostalgijom govori o periodu vojne diktature od 1964. do 1985. i obećava da će vladu popuniti sadašnjim i bivšim vojnim liderima. Prvi krug predsedničkih izbora zakazan je za 7. oktobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve