Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.09.2018.

20:05

"Pamtim gol Napoliju, centaršut, lopta odskače, ja glavom u padu..."

Fudbaleri Crvene zvezde i pobedili su Napoli u jedinom dvomeču koji su dve ekipe odigrale u Mitropa kupu 1966. godine.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Foto: FK Crvena zvezda

Na domaćem terenu fudbaleri Crvene zvezde savladali su italijansku ekipu sa 2:0 golovima Stevana Ostojića i Branimira Vratnjana.

U Napulju je meč završen rezultatom 2:1 za domaćine, a gol za crveno-bele postigao je ponovo Ostojić, heroj tog dvomeča.

Klub iz Ljutice Bogdana objavio je razgovor sa Ostojićem koji je bio junak tog dvomeča.

"Heroja ima uvek, tada sam bio ja, posle neki drugi moji saigrači. Antonijević, Lazarević, Aćimović, Karasi, Janković, Pavlović, Dojčinovski, pogotovo Džajić... Sve su to bili veliki fudbaleri i uvek je neko odigrao veoma dobro i doprineo pobedi Zvezde i da se zajedno radujemo", rekao je Ostojić i za klupski sajt.

"Posebno pamtim meč koji smo odigrali u Beogradu. To je bila velika utakmica, a meni prva u Crvenoj zvezdi i uspeo sam da postignem gol. Pamtim akciju koja je prethodila golu, preko desne strane lopta je odskočila prilikom centaršuta i ja sam u padu glavom uspeo da je prosledim u mrežu. Svaki gol sam proslavljao dižući ruke, tako je bilo i tada i trčao sam ka centru igrališta".

Ostojić dalje priča da mu je od gola i u tom trenutku bilo važnije što je ekipa prošla italijanski sastav.

"Taj osećaj je uvek isti, bude ti drago zbog pogotka, a još draže što je Crvena zvezda pobedila i najdraže što je prošla dalje", kaže Ostojić i priseća se atmosfere na "Marakani" pre pune 52 godine.

"Što se tiče atmosfere na Marakani, bio je pun stadion. Mislim da je ta generacija, od 1966. do 1971. godine, imala najviše utakmica sa punim tribinama i tada nisu sva mesta bila sedeća, već se stajalo na severu i jugu, i moglo je da bude 100.000 gledalaca. Zvezda je u istoriji uvek imala velike utakmice. I ta naša sa Napolijem spada u red tavkih. Ti mečevi su izuzetno važni, tako će biti i sada sa Napolijem. Nadam se najboljem zato što vidim da ceo klub diše svojim plućima i svi dišemo jednakom brzinom. Poštujemo se i cenimo, i to mi daje snagu da mogu da verujem da Zvezda ima šanse da pobedi Napoli u Beogradu", zaključio je Ostojić.

Crvena zvezda i Napoli se u utorak sastaju od 21 sat na stadionu "Rajko Mitić".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve