Nova vest
Fudbal

Petak, 14.09.2018.

08:50

Jokanović: Ne kopiram Gvardiolu

Fulam Slaviše Jokanović je pokazao u prethodna dva kola da će imati važnu ulogu u nastavku sezone u Premijer ligi, a koliko veliku videćemo u subotu.

Izvor: AK

Autor: AK

Jokanović: Ne kopiram Gvardiolu
Foto: Getty images

Tim sa Krejven kotidža je nakon dva startna poraza pobedio Barnli i remizirao u Brajtonu, a predstojećeg vikenda gostuje šampionu Mančester sitiju.

Duel Sitija i Fulama je zanimljiv i iz razloga što engleska fudbalska javnost poredi stil igre londonskog tima i njegovog menadžera Slaviše Jokanovića sa stilom koji u "građanima" gaji Pep Gvardiola.

"Ne koristim njegov stil, imam svoj stil i svoje igrače. Ne možemo da se poredimo, on (Gvardiola) je jedan od najuspešnijih menadžera, pokazao je da tim u ovom takmičenju može da se igra u njegovom stilu. Napravio je važan iskorak u ovoj igri", rekao je Jokanović.

"Kopiranje nije dobro, nije ni lako dostići nivo koji je njegov tim pokazao da je moguć. Mi se trudimo da pronađemo svoj način i prilagodimo i razumemo igru kojom možemo da stignemo do pobede".

Jokanović, koji je trenersku karijeru počeo u Partizanu, pre Fulama je izborio plasman u Premijer ligu i sa Votfordom 2015, ali nije vodio "Stršljenove" u eliti.

U međuvremenu je bio trener izraelskog Makabija iz Tel Aviva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

9 h

U fokusu

Vidi sve