Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.09.2018.

18:56

Okuka: Vojvodini je mesto u vrhu srpskog fudbala

Novi trener Vojvodine Dragomir Okuka rekao je da je tom klubu mesto u vrhu srpskog fudbala.

Izvor: PT

Autor: PT

Okuka: Vojvodini je mesto u vrhu srpskog fudbala
Foto: Starsport

"Drago mi je što sam ponovo u Vojvodini i zahvaljujem rukovodstvu na tome što je u meni prepoznalo taj šraf koji će pomoći klubu da dodje tamo gde treba da bude, a to je vrh srpskog fudbala", rekao je Okuka.

Okuka je s Vojvodinom potpisao dvogodišnji ugovor, a na klupi je zamenio Aleksandra Veselnovića.

Njemu će u radu pomagati pomoćni treneri Radovan Krivokapić i Zoran Vasiljević, trener golmana Milan Jovanić i analitičar Stefan Janković, dok će funkciju kondicionog trenera i dalje obavljati Aleksandar Janković.

Okuka je rekao da Vojvodina uvek mora da bude u vrhu srpskog fudbala i da igra Ligu Evropa.

"Baviti se time zašto to sada nije tako, bilo bi iluzorno, ali da mislim da Vojvodina treba da bude sedma, osma ili 10, sigurno ne bih bio ovde. Dugo sam analizirao situaciju i mislim da ovaj tim ima veći potencijal od onoga što pokazuje", rekao je Okuka.

Okuka je prvi put predvodio Vojvodinu tokom tri meseca u sezoni 1999/2000, pa se u klub vratio posle punih 18 godina.

On nije želeo da daje velika obećanja, ali je naglasio da će insistirati na disciplini u igri i u radu kod svakog pojedinca.

"Svaki trener kaže kako želi brz, atraktivan i dinamičan fudbal, s mnogo golova, ali ja nisam od onih koji mnogo obećavaju, niti smatram da se nešto može obećati, osim toga da ćemo učiniti sve da, čak i kada izostane rezultat, publika zadovoljna napusti stadion", rekao je Okuka.

Novi trener Vojvodine je rekao da ćeli da se igrači bore svih 90 minuta, da su disciplinovani i da poštuju protivnika, navijače, sudije, finansijere, ali i jedni druge. "Ako uspemo u tome, siguran sam da će to biti igra koju će publika zavoleti i podržati", dodao je on.

Od kako je Okuka otišao iz Vojvodine, pa do danas, na klupi novosadskog kluba sedelo je 40 trenera. Okuka je naveo da o svima koji su bili u Vojvodini ima pozitivno mišljenje.

"Nema jakog kluba bez stabilnosti, a u Vojvodini se nisu menjali samo treneri, već i finansijeri, rukovodioci... Mislim da ljudi koji su sada u Vojvodini i koji su razgovarali sa mnom imaju jedan dugoročan cilj i viziju. Verujem da se ova uprava neće lako promeniti i da ćemo zajedno ipak napraviti nešto. Za početak, to je da Vojvodina ponovo igra u Evropi, a vreme će pokazati da li je moguće i nešto više", rekao je Okuka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve