Nova vest
Fudbal

Sreda, 12.09.2018.

14:55

Božinov se vratio u Bugarsku: U poređenju sa Kinom ovo je Njujork

Bivši bugarski reprezentativac Valeri Božinov vratio se u domovinu i potpisao za jedan lokalni klub posle četiri godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Božinov se vratio u Bugarsku: U poređenju sa Kinom ovo je Njujork
Foto: Getty images

Božinov će karijeru nastaviti u Botevu iz Vraca sa kojim je dogovorio saradnju do kraja sezone.

"U poređenju sa mestom u kojem sam igrao u Kini, Vraca su kao Njujork", rekao je Božinov na predstavljanju u gradu od 54.000 stanovnika.

Nekada velika nada bugarskog fudbala potpisao je za 15. klub u karijeri. Krenuo je iz Lečea 2002, tri godine kasnije prešao u Fiorentinu, da bi ga 2006. pozajmio veliki Juventus.

Već sledeće godine je stigao do Mančester sitija gde je proveo tri sezone, od čega jednu na pozajmici u Parmi. "Mlekadžije" su ga otkupile 2010, ali je samo godinu dana kasnije prešao u lisabonski Sporting.

Tokom dve godine u Portugalu odigrao je samo osam ligaških utakmica, a "lavovi" su ga slali na pozajmice u Leče, Veronu i Vinčencu.

Tek 2014. prvi put je zaigrao za jedan bugarski klub, trofejni Levski, ali se već iste sezone vratio u Italiju i potpisao za Ternanu.

Naredne sezone stiže u Srbiju u redove Partizana za koji je postigao 25 golova na 67 nastupa, što mu je lični golgeterski rekord u jednom timu.

Partizan je napustio u martu 2017. kada je potpisao za kineskog drugoligaša Meižu Haku. Samo četiri meseca kasnije vratio se u Evropu i potpisao dvogodišnji ugovor sa švajcarskom Lozanom.

Tokom zimskog prelaznog roka prošle sezone preselio se u hrvatsku Rijeku, koju je napustio ovog leta posle samo dva odigrana meča.

Njegov novi klub Botev je trenutno deseti u bugarskoj Prvoj ligi sa sedam bodova iz isto toliko utakmica, na tri je od plej-of zone, a 12 iza lidera Levskog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve