Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.09.2018.

23:30

Dalić: Tri stopostotne šanse, a onda smo nestali, raspali smo se

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić rekao je da se njegova ekipa, posle dobrih dvadeset minuta utakmice Lige nacija u Elčeu protiv Španije, potpuno raspala.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Dalić: Tri stopostotne šanse, a onda smo nestali, raspali smo se
Getty images

Španija je potpuno razbila Hrvatsku sa 6:0 u meču drugog kola A lige, UEFA Lige nacija na svom terenu i ima maksimalnih šest bodova posle dva kola.

Hrvatima je ovo bila prva utakmica u novom takmičenju UEFA posle finala Svetskog prvenstva u Rusiji u kom su izgubili od Francuske 4:2.

"Odličnih 20 minuta na početku, imali smo tri stopostotne šanse. Tad smo nestali s terena, ni duela, ni agresije, raspad sistema. Protivnik nas je razbio. Čestitke protivniku, a nama je ovo veliki nauk. Moramo da znamo da imamo problem. Ne možemo uvek da se vraćamo posle primljenih golova kao na Svetskom prvenstvu. Primili smo šest golova, to je jako teško za nas. Ali, šta je tu je, moramo da vidimo šta ćemo dalje. Povredio se Vrsaljko, to je koleno, problem koji se vraća, bolje što je izašao nego da se pogorša", rekao je posle utakmice Dalić, a prenosi Index.

Novinare je posle utakmice zanimalo i rešenje na desnom beku, kom je selektor "Vatrenih" pribegao posle povrede Vrsaljka. Umesto Tina Jedvaja, ušao je Marko Rog.

"Tražim rešenje na toj poziciji. Probao sam već sa Jedvajem, ali to nije njegovo mesto. Moramo da probamo neke stvari, moramo tražiti rešenja", poručio je Dalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve