Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.09.2018.

16:15

Bio je deo najvećih uspeha Zvezde: Preminuo profesor Božidar Cerović

Božidar Cerović, potpresednik Upravnog odbora FK Crvena zvezda preminuo je u 71. godini života, objavio je klub iz Ljutice Bogdana.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Bio je deo najvećih uspeha Zvezde: Preminuo profesor Božidar Cerović
Foto: FK Crvena zvezda

Cerović je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu od 1993. godine radio kao redovni profesor.

U Crvenu zvezdu je došao kao mladić, zajedno sa aktuelnim predsednikom Svetozarom Mijailovićem.

Godine 1987. izabran je za predsednika Izvršnog odbora. Bio je deo najvećeg klupskog uspeha. Učestvovao je u kreiranju "petogodišnjeg plana", čije je sprovođenje dovelo do osvajanja titule šampiona Evrope i sveta.

Klub navodi da je svojim "marljivim i predanim radom još jednom učestvovao u velikom uspehu kluba na evropskoj sceni, prvo plasmanu u Ligu Evrope, a sada i u Ligu šampiona. Gospodin Cerović jedao veliki doprinos svojim znanjem i iskustvom".

Komemoracija će biti održana u četvrtak, 13. septembra, od 11 časova u Medija centru stadiona "Rajko Mitić", dok je sahrana zakazana za petak, 14. septembar, od 13:30 na Novom groblju.

Zvezda je porodici i prijateljima Božidara Cerovića izrazila iskreno saučešće.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve