Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 10.09.2018.

20:05

"U Mančesteru sam voleo gradski prevoz, tukao sam se sa Belamijem..."

Robinjo je bio poznat po tome što ima "biciklicu" bržu od Garinče, a sada otkriva da je uz težak temperament bio imao i jednu skromniju stranu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Getty images

Deo svojih osobina i nekih zanimljivosti iz života otkrio je u razgovoru sa navijačima putem sajta Four Four Two.

Robinjo je iz Santosa doveden u Real Madrid 2005. godine kao 21-godišnjak, posle tri godine u Madridu pojačava Mančester siti 2008. da bi se 2010. vratio u Santos i ubrzo u Milan čiji je igrač bio pet godina.

Tokom 2008. trebalo je da završi u Čelsiju kod Luis Felipe Skolarija, ali je umesto toga završio u Mančester sitiju koji je tek osetio priliv velikog novca. Bilo kako bilo, rastao se sa Real Madridom na loš način.

Smatra da je to bilo jer su "Plavci" već počeli da prodaju dresove sa njegovim imenom, ali i zbog... "Druga stvar je i to što je Čelsi tada bio konkurent u Ligi šampiona, a Mančester siti nije. Ipak, preselio sam se u veliki klub i bio dočekan na fenomenalan način. Bio sam radostan tih godinu i po dana, uprkos tome što je Mančester daleko hladniji grad od Madrida", priča Robinjo.

Siti mu se dopao i kaže da je bio srećan tokom godinu i po dana u plavom delu Mančestera, ali nije sve bilo idealno. Makar kada je reč o odnosima sa podjednako temperamentnim Kregom Belamijem.

"Jednom sam se potukao sa njim, ali ko u Mančester sitju nije? I drugi su imali problema sa Belamijem, bio je eksplozivan. U jednoj utakmici sa Arsenalom imao sam loše poluvreme, a on je potom na putu ka svlačionici počeo da viče na mene na engleskom. Nisam razumeo, ali onoliko koliko sam znao shvatio sam da u pitanju nisu uopšte lepe stvari. Glauber mi je pomogao tako što ga je gurnuo u stranu i on se potom smirio. Kada sam se vratio sa reprezentativne pauze, zamolio me je da mu oprostim zbog toga", kaže Robinjo.

Još jedna stvar zbog koje je voleo Mančester, ali bio i neobičan je što je kao neko ko raspolaže velikom količinom novca koristio gradski prevoz.

"Bilo je lako ići s jednog mesta na drugo autobusom i vozom. Ljudi su to smatrali čudnim, ali ja sam oduvek bio skroman i nisam imao problem sa korišćenjem gradskog prevoza, jer sam ga koristio ceo život i pre nego što sam postao fudbaler. Zbog čega ga ne bih koristio u gradu koji je tako toplo prihvatio? Međutim, koristio sam svoj automobil kada sam išao na treninge. Nisam želeo da rizikujem da zakasnim i uznemirim menadžera", kaže Robinjo.

Njegova karijera nakon 2014. ide nizbrdo pa je posle pozajmice Santosu iz Milana i epizode u Gvangdžuu, igrao za Atletiko Mineiro, a sada je u Sivasporu. Uz sve to, osuđen je i za silovanje u jednom noćnom klubu iz perioda dok je igrao u Milanu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve