Nova vest
Fudbal

Petak, 31.08.2018.

16:54

Istorija se ponavlja za Juventus – finale neminovno

Fudbalski klub Juventus će se, ako je verovati tradiciji, i ove sezone naći u finalu Lige šampiona.

Izvor: LN

Autor: LN

Istorija se ponavlja za Juventus – finale neminovno
Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Juve je žrebom poslat u Grupu H, u kojoj će mu društvo praviti Valensija, Jang Bojs, ali i Mančester junajted.

Naime, "Stara dama" se plasirala u finale Lige šampiona svaki put kada je u grupnoj fazi za protivnika imala upravo "crvene" iz Mančestera.

Na njihovu ne (sreću), prvi put se to desilo 1997. kada je Juve bio poražen u finalu, a ista sudbina im je sledila i 1998. i 2003. godine.

Šampion Italije je redovan u najelitnijim klupskom takmičenju u Evropi, a poslednjih godina su zabeležili velike uspehe. Prošle sezone četvrtfinale, a godinu pre toga finale, baš kao i 2015. Nažalost, u oba navrata su bili poraženi.

Juventus se tokom leta pojačao jednim od najboljih fudbalera svih vremena Kristijanom Ronaldom, tako da se uopšte ne mora pominjati ova tradicija kada se crno-beli iz Torina svrstavaju među favorite za finale u Madridu.

Ipak, navijači ove ekipe se možda ne bi zadovoljili samo finalom, jer su na njega navikli, i sigurno je da će uz "CR7" očekivati titulu, koju nisu osvojili još od 1996.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve