Nova vest
Fudbal

Petak, 31.08.2018.

17:15

Vazura: Eliminacija od Bešiktaša težak udarac, ali nema krize

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura rekao je da je eliminacija u baražu za Ligu Evropa veliki udarac, ali da taj fudbalski klub neće ući u krizu.

Izvor: LN

Autor: LN

Vazura: Eliminacija od Bešiktaša težak udarac, ali nema krize
Foto: Starsport

"Ovo je težak udarac za Partizan. Znali smo da nisu velike šanse za prolaz, ali smo verovali. Nismo imali sreće na žrebu i već tad smo počeli da pravimo finansijski plan šta će se desiti ako ostanemo bez Lige Evropa. Plan postoji i nećemo ući u krizu. Rekli smo pre početka sezone da je prvenstvo prioritet i svim snagama moramo da pobeđujemo do kraja", rekao je Vazura novinarima.

Partizan je eliminisan u baražu za Ligu Evropa, porazom od Bešiktaša sa 3:0 u Istanbulu, posle 1:1 u Beogradu.

"Nadali smo se da možemo da prođemo, iako su svi mogli da se uvere koliko je Bešiktaš veliki klub. Budžet im je blizu 100 miliona evra. Od kako sam u Partizanu, igrali smo sa mnogim velikim ekipama, poput Atletik Bilbaa, ali oni nisu ni upola ovako dobro organizovani".

Po rečima Vazure, Partizan nije preneo dobru atmosferu iz prve utakmice i istakao nedostatak Marka Jankovića i Nebojše Kosovića. Vazura je naveo da "nikada u životu nije doživeo podrušku kakvu ima Bešiktaš" i tom klubu je poželeo sve najbolje u Ligi Evropa.

Direktor crno-belih je kazao da eliminacija neće uticati na samopouzdanje.

"Ovo ne može da utiče na samopouzdanje. Svi smo mislili da možemo da napravimo čudo. Mogla je ovo da bude istorijska utakmica, mogli smo bolje da igramo, primili smo jeftine golove. Mora da se radi na greškama. Derbi je za nas, sada, utakmica sezone. Moramo da pobedimo", kazao je Vazura

Vazura je naveo da je Partizan ovog leta zaradio 1.100.000 evra od UEFA i da "za sada neće biti većih finansijskih problema".

"Nećemo nikoga sad da prodajemo. Ako bude dobra cifra, mislim da ćemo sutra imati transfer, dobili smo ponudu za jednog igrača, ali neću da pričam dok se posao ne završi", dodao je. Vazura je rekao da Partizan nije daleko od cifre koja je potrebna za sezonu.

"Budžet će biti manji kada su u pitanju premije. Sigurno će funkcionisanje biti teže. Mi smo, ipak, veliki klub. Izaći ćemo iz problema jer nije ni prvi ni poslednji put da se nalazimo u njemu", rekao je Vazura.

Vladimir Stojković će, po njegovim rečima, ostati u Partizanu i ne postoji ponuda. Istakao je da trener Zoran Mirković ima apsolutnu podršku da pravi mladi tim i da se Partizan okreće "deci kluba, da stane na noge".

Vazura je dodao da je smena trenera došla u dobrom trenutku kada ništa nije bilo izgubljeno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve