Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.08.2018.

18:50

Vardi završava reprezentativnu karijeru

Engleski fudbaler Džejmi Vardi povući će se iz reprezentacije, nakon što je obavestio selektora Gareta Sautgejta da želi da se koncentriše na klupski fudbal.

Izvor: LN

Autor: LN

Vardi završava reprezentativnu karijeru
Photo by Michael Regan/Getty Images

Napadač Lestera bio je redovan u reprezentaciji Engleske, otkako je Sautgejt u novembru 2016. godine preuzeo tim. On je rekao da nije "zatvorio vrata", ali da se najverovatnije neće vratiti u reprezentaciju.

Poslednji put Vardi je igrao za reprezentaciju u julu, u porazu od Hrvatske u polufinalu Svetskog prvenstva.

"O tome sam razmišljao neko vreme. Neću biti mlađi, a da budem pošten prema selektoru, on želi da podmladi ekipu, što je donelo korist na Mundijalu, gde smo završili kao četvrta ekipa. Zbog toga sam rekao Garetu da je od sada najbolje da pozove mlade, sposobne igrače i da ih pravi za međunarodnu scenu", rekao je Vardi za Gardijan.

Skaj je preneo da je Vardi o svojoj odluci obavestio Sautgejta na početku sezone u Premijer ligi, a da mu je selektor dao vremena da razmisli.

Vardi, koji je odigrao 26 utakmica i postigao sedam golova za reprezentaciju, rekao je da će se vratiti u državni tim pod posebnim okolnostima, kao što je kriza sa povredama igrača ili odlična forma.

Sautgejt je planirao da pozove Vardija u tim za utakmicu sa Španijom u septembru u Ligi nacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve