Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.08.2018.

17:10

Mišković: Mislio sam da u Srbiji može časno...

Dosadašnji predsednik Napretka Marko Mišković izjavio je da je umoran od mnogobrojnih loših stvari u srpskom fudbalu.

Izvor: LN

Autor: LN

Mišković: Mislio sam da u Srbiji može časno...
Foto: Starsport

On je izjavio da odlazi iz kruševačkog kluba zbog pojedinaca koji se "rugaju poštenju i časnoj borbi".

Mišković je posle sedam godina podneo ostavku nezadovoljan sudjenjem u Nišu protiv Radničkog (3:3), kome su svirana dva penala, a u otvorenom pismu javnosti nije mogao da sakrije razočaranost praktično svim segmentima srpskog fudbala.

"Na čelu Napretka nastojao sam da potpuno samostalno, ličnim finansiranjem svih nivoa i struktura kluba, pokažem kako se u Srbiji može raditi časno, pošteno, privatnim sredstvima, da se može uspešno ulagati u sport i dostojanstveno boriti za uspeh. U toj su mi misiji najveći saradnici bili igrači, administrativni i celokupni sportski sektor Napretka, koji je neretko odolevao različitim pritiscima, podnosio tešku žrtvu zarad osećaja sportskog digniteta, časno se borivši na terenu, a i van njega, ne dozvoljavajući da bilo ko potceni rad i ogroman trud. Na tome sam svima duboko zahvalan", poručio je Mišković putem zvaničnog sajta kluba.

Napomenuo je da je, dok je bio na čelu Napretka, otplaćen dug od preko 1,5 miliona evra i da su uložena značajna sredstva u infrastrukturne, sportske i adminitrativne nivoe kluba.

"Sedam godina je Napredak sinonim u fudbalskoj Srbiji za čestito postupanje, sportsko nadmetanje i iskazivanje brige za napredak domaćeg fudbala u celini. Međutim, posle toga ostao je samo gorak ukus obmane, izrazitog razočaranja i teškog umora".

Mišković dodaje da je "umoran od saznanja da lični samopregor i časni fudbalski entuzijazam, bez podrške lokalne samouprave, nije bar jednako poštovan kao sumnjivi kladioničarsko-servilni napori izvesnih klubova iza kojih stoje organi njihovih lokalnih samouprava".

"Umoran sam od najrazličitije galerije likova i naravi "sportskih radnika" koji čine ništa drugo do ličnu telesnu gardu onih koji unižavaju fudbalsku igru, rugaju se poštenju i časnoj borbi za bodove".

Nastavlja i da je umoran od "sudijske organizacije koja ostaje nema i gluva na sve dobronamerne institucionalne predloge i sugestije u vezi sa suđenjem".

"Kada progovorite o tome javno, budući da vaš glas na sednicama ostaje negde u tmini zamagljenih prostorija institucija unutar Fudbalskog saveza, čeka vas 'preki sud' kontroverzne Disciplinske komisije FŠ, čiji je zadatak da vas, kroz osudu za verbalni delikt 'disciplinuje' i onemogući slobodnu reč", rekao je Mišković i da je umoran i od "fudbalskih kartela, neprincipijelnosti, statuta skrojenih po meri pojedinca, sramotne medijske slike i potpunog nipodaštavanja rada regionalnih fudbalskih centara".

Ipak, kako kaže, to mu ne daje pravo da odustane od borbe za boljitak srpskog fudbala u svim segmentima.

"Ukoliko je moja ostavka na mesto predsednika Napretka korak u tom pravcu, tu žrtvu podnosim dostojanstveno", zaključio je Mišković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve