Nova vest
Fudbal

Petak, 24.08.2018.

08:15

Istanbul je šansa – tradicija na strani Partizana

Fudbaleri Partizana nisu izborili vođstvo protiv Bešiktaša na svom terenu, ali tradicija kaže da su crno-beli u sjajnoj poziciji u borbi za Ligu Evrope.

Izvor: AK

Autor: AK

Istanbul je šansa – tradicija na strani Partizana
Foto: StarSport

Partizan i Bešiktaš su remizirali 1:1 u Humskoj u četvrtak u prvom meču plej-ofa za LE, što daje blagu prednost Turcima uoči revanša u Istanbulu.

Međutim, poslednjih 15-ak godina Partizan je ključne pobede u Evropi uglavnom ostvarivao na gostovanjima.

Naime, Partizan se bori za 11. učešće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, deveto u Ligi Evrope, a samo je tri od prethodnih deset izborio pobedama na svom terenu.

To se togodilo 2008. protiv rumunskog Temišvara, 2012. protiv norveškog Trumsea, te 2015. protiv rumunske Steaue, mada u to vreme nije bilo plej-of runde.

Sve ostale plasmane u grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope Partizan je izborio u gostima!

Prvo je 2003. ušao u Ligu šampiona trijumfima nad švedskim Jurgardenom i engleskim Njukaslom, zatim je igrao Ligu Evrope (tadašnji Kup UEFA) 2004. zahvaljujući trijumfu nad rumunskim Dinamom u Bukureštu, pa 2006. slavljem u holandskom Groningenu, pa 2009. nadigravši slovačku Žilinu.

Potom je 2010. opet ušao u Ligu šampiona trijumfima u finskom Helsinkiju i nad belgijskim Anderlehtom u Briselu, pa je opet nastupao u Ligi Evrope pobedama u Bakuu 2014. i Felčutu nad Videotonom prošle godine.

Da li će se ovoj listi priključiti i Istanbul 2018?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve