Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.08.2018.

18:55

Apel "Građana": Da li uprava Voše podržava svoje navijače?

Udruženje "Građani Novog Sada privrženi FK Vojvodina" izrazilo je nezadovoljstvo jer se uprava nije oglasila povodom protesta navijača.

Izvor: LN

Autor: LN

Apel
Foto: Starsport

To udruženje najavilo je da će i na utakmici protiv Proletera napustiti stadion u 80. minutu, kako bi ukazali na loš tretman.

"Pozivamo sve koji vole fudbalski klub Vojvodinu da dodju na predstojeću prvenstvenu utakmicu protiv Proletera i da izlaskom sa stadiona u 80. minutu meča još jednom iskažu svoju saglasnost i podršku našem apelu", piše u saopštenju za javnost.

Grupa navijača Vojvodine napustila je stadion i u prošlom kolu, kada je Vojvodina igrala protiv Bačke na svom terenu.

"Građani Novog Sada privrženi FK Vojvodina" ranije su saopštili da protestuju zbog dugogodišnjeg neprincipijelnog ponašanja policije i selektivne primene zakona na fudbalskim utakmicama. Optužili su policiju da im krši elementarna ljudska prava i slobodu kretanja jer navijače Vojvodine zadržava na stadionu i po više sati nakon utakmice, sve dok "navijači suprotnog tima ne budu na bezbednoj udaljenosti".

Navodi se da je na poslednjoj utakmici protiv Crvene zvezde u Novom Sadu, ljubiteljima Vojvodine na sve tri tribine sa kojih su pratili utakmicu, policija zabranila da napuste stadion punih 45 minuta, iako je među njima bilo i roditelja sa decom i ljudi sa hroničnim oboljenjima.

Dodaje se da je pod istim izgovorom da sa stadiona ne smeju biti pušteni sve dok navijači gostujućeg tima ne budu bili na dovoljno velikoj udaljenosti, na poslednjoj utakmici protiv Partizana, publika ostala zatvorena punih sat i po vremena nakon završetka meča.

Kako su naveli, policija se prema podržavaocima Vojvodine isto ponaša i u Beogradu, kada je novosadski tim u gostima, jer su i tada "na stadionima rivala ostajali zaključani čak i po dva sata nakon utakmice". Na meču protiv Radničkog u Nišu koji je igran prošle sezone, ljubitelji Vojvodine su bili zadržani na stadionu 45 minuta posle utakmice, a tada su bili "primorani i na legitimisanje, iako je meč prošao bez incidenata".

"Nažalost, ovakvih primera ima još puno i u svakom od njih osim zloupotrebe sile i selektivne primene zakona nismo zaključili ništa što bi makar ličilo na poštene principe u odnosu prema ljubiteljima Vojvodine", navodi se.

Naveli su da ih policija i organizatori utakmica "već godinama tretiraju kao građane drugog reda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve