Nova vest
Fudbal

Utorak, 21.08.2018.

12:30

Bolt: Sanjam da igram za Mančester junajted VIDEO

Legendarni atletičar s Jamajke Jusein Bolt odradio je prvi trening sa australijskim fudbalskim timom Central Koust Marinersima u Sidneju.

Izvor: AK

Autor: AK

Bolt: Sanjam da igram za Mančester junajted VIDEO
Foto: Getty images

Bolt je posle nekoliko neuspešnih proba u Evropi dobio priliku na drugom kraju sveta.

"Ne postavljam sebi nikakve ciljeve. Ovo mi je prva šansa da treniram i dostignem nivo profesionalnog fudbalera, pa ne znam šta da očekujem. Ovde sam da poguram sebe, da učim. Imao sam ponuda iz Španije i Francuske ali bi mi bilo teže jer bih morao da učim i jezik. Nisu bili klubovi iz prvih liga. Uživam da dolazim u Australiju, zahvalan sam Marinersima što su mi pružili priliku. Ovde sam da ih učinim ponosnom", rekao je Bolt.

Najbrži čovek svih vremena na 100 i 200 metara, osvajač 23 zlatne medalje, osam na Olimpijskim igrama, u 31. godini je obuo fudbalske kopačke.

"Kao da sam na atletskoj stazi. Prvi trening je uvek najteži. Vidiš koliko moraš truda da uložiš, šta moraš da radiš da bi se dobro osećao. Znam da je potrebno vreme, ali ja sam spreman da radim. Kao što ste mogli da vidite tokom godina, miran sam kada sam pod pritiskom. Dobar sam u brzom razumevanju igre. Moram da radim na osnovnim stvarima".

Bolt bi voleo da igra napadača.

"To je na treneru da odluči. Rekao sam da sam dobar na krilu i u špicu, ali trener je taj koji će da odluči gde ću da igram u formaciji".

Iako ne postavlja sebi ciljeve, postoje stvari, odnosno jedan klub koji sanja.

"Sanjam svakog dana, a moj najveći san je da igram za Mančester junajted. Ne može postojati veći san od tog. Čak i da je samo jedna utakmica, to bi bilo ostvarenje sna. Veliki sam navijač, a ovo je početak. Cenim sve što su Marinersi uradili za mene. Dali su mi šansu da da ostavim svoj pečat", zaključio je Bolt.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve