Nova vest
Fudbal

Subota, 18.08.2018.

10:25

Londonski sudari – Jokanov test zrelosti, Arsenalov meč istine

Drugo kolo engleske Premijer lige donosi dva izuzetno interesantna londonska derbija, Totenhem – Fulam i Čelsi – Arsenal.

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Londonski sudari – Jokanov test zrelosti, Arsenalov meč istine
Foto: Getty images

Fulam je u centru pažnje proteklih desetak dana nakon što je Slaviša Jokanović potrošio 120 miliona evra na pojačanja, ali je povratnik u PL na premijeri sezone poražen od Kristal Palasa.

Sada mora da se "vadi" na izuzetno teškom gostovanju, jer su Spursi zvanično treći tim lige, a imaju identičnu ekipu kao prošle sezone.

"Moramo pronaći rešenje za potpuno nov tim", rekao je Jokanović koji osim neuigranosti ima problema i sa povredama i suspenzijama uoči gostovanja na Vembliju.

"Nisam video negativne stvare, trudim se da uvek pričam o pozitivnim. Možda smo u nekim situacijama mogli bolje da reagujemo, ali počeli smo sa potpuno novom odbranom, novim golmanom, mnogo novih igrača. Neko mi je rekao da je menadžer Čelsija Mauricio Sari izjavio da će mu biti potrebno najmanje tri meseca da izgradi svoj tim. Ako su njima potrebna tri meseca, onda su nama potrebne tri godine".

S druge strane, u redovima Spursa su izuzetno motivisani da dobro počnu sezonu jer ih je upravo loš start koštao možda bar jedne titule prethodnih godina.

U prvom kolu su rutinski savladali Njukasl, pa se slično očekuje i protiv povratnika u elitni rang engleskog fudbala.

"Istina je da smo pričali o tome, da ne gubimo vreme. Moramo biti koncentrisani od prvog dana. Možda izgleda da ima vremena, ali PL je izuzetno konkurentna, važno je odmah biti spreman. Po mom mišljenju to je ključno. Sada je najvažnija utakmica u subotu. Posle subote sledeća. Ne možemo razmišljati da možemo pobediti ili remizirati. To je ključno", rekao je menadžer Totenhema Maurisio Poćetino.

U međuvremenu, imamo već prvi veliki derbi sezone. I to londonski. I to dva tima koja počinju novu eru.

I dok je Čelsi navikao da konstantno menja menadžere (Sari je 14. u poslednjih 12 godina), Arsenal nije. Unaj Emeri je uzeo vruć krompir i preuzeo "tobdžije" posle 22 godine vladavine Arsena Vengera.

Odmah se opekao i glatko izgubio od šampiona Mančester sitija, ali nije dozvolio da mu brojne kritike sruše samopouzdanje.

"Moramo početi sve zajedno da radimo, i kada napadamo i kada se branimo. To želim od svakog igrača. Svaki igrač mora da igra odbranu. Svaki od njih mora da se posveti tome tokom meča", istakao je Emeri ključni segment na kojem ti mora da radi.

U međuvremenu, u napadu se očekuje trio Ezil-Obamejang-Lakazet.

"Ezil celu karijeru igra kao "desetka" ili desno krilo koje ulazi u sredinu po loptu. Jasno je da mora češće da ima loptu kako bi imao više opcija u napadu. Tako mora da igra svaki meč. Opcija da Obamejang i Lakazet igraju zajedno je dobra, to smo pokušavali tokom priprema, ali i prošle sezone. Svaka utakmica je drugačija, svaka donosi drugačije mogućnosti. Protiv Sitija su igrali zajedno poslednjih 25-30 minuta. Moramo da pronađemo ravnotežu u svemu što želimo u napadu i odbrani", istakao je menadžer Arsenala.

Njegov kolega s druge strane terena Mauricio Sari se pre svega uzda u jednog igrača – Edena Azara.

Belgijanac je stagnirao prethodne sezone, pa se probudio na Mundijalu, ali su na Stamford Bridžu strahovali da će ostati bez njega tokom prelaznog roka.

"Sreli smo se tek posle više od tri nedelje. Bio sam zabrinut. Ali kada sam prvi put razgovarao s njim bio sam siguran da će ostati. Brinuo sam 20 dana, ne više. Pričali smo često poslednjih deset dana i nikad mi ništa nije rekao o odlasku. Azar je, tehnički, jedan od najboljih igrača u Evropi u ovom trenutku. Mora da radi sa fizičke tačke gledišta, naravno", rekao je Sari.

Italijan očekuje od svog narednog rivala da ove sezone bude konkurentan u borbi za Ligu šampiona.

"Njihov trener je sposoban da počne novu eru. Tri puta je osvojio Ligu Evrope, osvajao je trofeje u Francuskoj, pričamo o odličnom treneru. Igrali su dobro tokom priprema. Arsenal može da napreduje ove sezone i da se bori za dobru poziciju. Biće nam direktni konkurent za plasman u Ligu šampiona", istakao je menadžer Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve