Nova vest
Fudbal

Petak, 17.08.2018.

12:59

Linta preporodio Olimpiju, Evropa na dohvat ruke

Jedan od najubedljivijih prolaza u 3. rundi kvalifikacija za Ligu Evropu ostvarila je ljubljanska Olimpija, eliminacijom prvaka Finske, Helsinkija (3:0, 4:1).

Izvor: S.R.

Autor: S.R.

Linta preporodio Olimpiju, Evropa na dohvat ruke
EPA-EFE/KIMMO BRANDT

Slovenci ne kriju da velike zasluge za pravi preporod u igri i rezultatima aktuelnog prvaka Slovenije, idu na adresu srpskog stručnjaka Aleksandra Linte. Posle smene Ilije Stolice, vlasnik Olimpije Milan Mandarić, poverio je tim njegovom prvom asistentu, i usledila je serija dobrih rezultata u prvenstvu i na međunarodnoj sceni.

"Nikome danas nije lako u dva meča dati sedam golova, pogotovo ne kada se radi o šampionu jedne zemlje", ističe Aleksandar Linta. "Ponovo smo odigrali zaista dobru utakmicu. Imali smo kontrolu od prvog minuta, postigli gol na vreme i ono što je važno, bili skoncentrisani do kraja meča".

Na putu do grupne faze Lige Evrope i uspeha koji bi imao prefiks istorijski stoji slovački šampion Spartak iz Trnave.

"Pred nama su dva izuzetno zahtevna duela, a Spartakovi mečevi sa Crvenom zvezdom pokazali su da će u ovim utakmicama odlučivati nijasne. Znamo šta želimo i koliko možemo, a cilj je jasan, Olimpija u Ligi Evrope. Bio bi to zaista veliki uspeh".

Pet utakmica, tri pobede i dva remija, dovoljno za dijagnozu da se tim stabilizovao posle svih uvodnih turbulencija.

"Pritisak je ogroman, ali ime kluba, tradicija i ambicija obavezuju nas da budemo maksimalno posvećeni i idemo od meča do meča.U Evropi i na domaćoj sceni. U prvenstvu želimo povratak na pozicije koje su u sladu sa ambicijama kluba, a na međunarodnoj sceni ogroman iskorak i plasman u grupnu fazu Lige Evrope", rekao je Aleksandar Linta, stručnjak koji je na dobrom putu da Olimpiji podari ono što ostaje zapisano u analima kluba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve