Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.08.2018.

12:35

Zvezda 25 utakmica ne zna za poraz – skoro pola godine

Fudbaleri Crvene zvezde neporaženi su u poslednjih 25 takmičarskih utakmica, a zbog izgubljene utakmice nisu tugovali skoro šest meseci.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda 25 utakmica ne zna za poraz – skoro pola godine
Foto: FK Crvena zvezda

Poslednji poraz u svim takmičenjima izabranici Vladana Milojevića zabeležili su još 21. februara, u revanš utakmici šesnaestine finala Lige Evrope, u Moskvi od ekipe CSKA.

Na 25 utakmica od tada – 18 superligaških, šest evropskih i jednu Kupa Srbije poraza u igri nema. Mačva je jedina slavila u Kupu, ali posle penala.

Zvezda je u prvenstvu ostvarila 17 pobeda, a u Evropi ove sezone još četiri – jednu protiv Spartaksa, dve protiv Suduve i jednu protiv Spartaka u Trnavi za plasman u plej-of za Ligu šampiona.

Crveno-beli primaju malo golova, a u napadu su efikasni. U prethodnih 25 utakmica, primila je svega 14 golova (0.56 po utakmici), a postigla 59 (2.32 po utakmici). Ove sezone je prvi gol primila tek protiv Voždovca, u sedmom meču po redu.

Što se tiče prvenstva, mrežu su sačuvali i u poslednjem duelu sa subotičkim Spartakom (3:0), dok su protiv istoimenog rivala u Trnavi slavili sa 2:1 posle produžetka i došli nadomak ulaska u grupnu fazu Lige šampiona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

90 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve