Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 16.08.2018.

09:03

Lopetegi: Onaj ko više greši, obično gubi finala

Trener Real Madrida Julen Lopetegi kaže da je njegova ekipa izgubila od Atletiko Madrida u Superkupu Evrope jer obično gubi ekipa koja pravi više grešaka.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Lopetegi: Onaj ko više greši, obično gubi finala
Getty images

Poraz 2:4 od gradskog rivala prema Lopetegiju neće menjati ništa u planovima Reala.

Istakao je da Real mora da se uzdigne i dobro počne takmičenje u LaLigi koje sledi ovog vikenda.

"U finalima, oni koji prave više grešaka, gube, a igrači Atletika su eksperti u tome da te greške koriste. Kad smo mi bili na svom vrhuncu oni su dali gol za 2:2. Dižemo se i idemo dalje", kaže Lopetegi za sajt UEFA.

Real je poražen posle produžetaka sa 4:2, nakon što je Atletiko iskoristio dve greške odbrane i u 98. i 102. minutu šokirao sve navijače "kraljevskog kluba" golovima Saula i Kokea.

Prethodno je dva pogotka upisao i Dijego Kosta, dok su za Real golove dali Karim Benzema i Serhio Ramos.

"Mnogo puta nije reč o fizičkoj spremi, već više o tome šta smo radili sa loptom. Donosili smo rizične odluke i to nije trebalo tako da bude. Učimo iz grešaka da bismo napredovali. Imao sam utisak tokom prvog produžetka da imamo kontrolu. Kad su dali treći gol više smo rizikovali i izgubili smo svoj stil igre. Treći gol nas je potpuno emotivno slomio i zato smo izgubili. Očajnički smo pokušavali da izjednačimo, ali nismo i oni su dali četvrti".

Real je po prvi pus posle nekoliko godina primio čak četiri gola, pa Lopetegi kaže da je to svakako nešto na čemu se mora raditi kako se ne bi ponavljalo. Već od četvrtka, fokus je na ligi, kaže Lopetegi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve