Nova vest
Fudbal

Sreda, 15.08.2018.

15:20

De Brejne: Ne moramo osvojiti LŠ da bi sezona bila uspešna

Fudbaler Mančester sitija Kevin de Brejne ocenio je da je prošla sezona bila skoro savršena i da ta ekipa ne mora da osvoji Ligu šampiona da bi bila uspešna.

Izvor: B92

Autor:B92

De Brejne: Ne moramo osvojiti LŠ da bi sezona bila uspešna
Foto: Getty images

Siti je prošle sezone osvojio titulu u Premijer ligi uz brojne rekorde, uključujući osvojenih 100 bodova, 32 pobede i 106 postignutih golova.

De Brejne, koji je 2015. godine prešao u Siti, prošle sezone postigao je osam golova, imao je 16 asistencija i bio je u 71 šansi za gol.

"Prošla godina je bila skoro savršena. Ali i ako postanemo šampioni na kraju prvenstva, posle poslednjeg šuta u sezoni, biću srećan", rekao je De Brejne.

On je rekao i da voli da igra fudbal onako kako to zahteva trener Pep Gvardiola, a upitan da li se raspravlja sa trenerom, De Brejne je odgovorio da to ponekad radi.

"To se ne dešava često. Svi imaju svoje vidjenje fudbala a ja imam sreće da se većinom slažem sa Gvardiolom. Za mene je lako. Ne moraš da vičeš na njega, svi smo odrasli ljudi, a svi ste tu da pobedjujete ko ekipa".

Otkako je konzorcijum iz Abu Dabija preuzeo klub, Siti je osvojio tri šampionske titule u Premijer ligi, ali nije prošao dalje od polufinala Lige šampiona.

Prošle sezone ekipa je u četvrtfinalu izgubila od Liverpula sa 5:1, iako je u prvenstvu imala 19 bodova više.

"Ne slažem se sa konstatacijom da moramo da osvojimo Ligu šampiona da bismo bili uspešni. To je važan trofej, ali u Ligi šampiona vam ne treba konstantnost kakva je potrebna u prvenstvu. Bili smo sjajni cele godine, možda manje protiv Liverpula, pa smo ispali. To je turnir, morate da budete dobri u pravo vreme", ocenio je belgijski reprezentativac.

De Brejne je rekao da je Liverpul ovog leta mudro trošio novac na dovodjenje igrača i da očekuje veliku borbu za osvajanje titule.

"Prvih šest ekipa su veliki izazov. Ne pravim razliku medju ekipama. Liverpul je sada mnogo potrošio, a prošle godine to smo bili mi i Mančester junajted. Sada ima drugih ekipa u Premijer ligi koje su potrošile više od nas. Svi rade ono što misle da je najbolje kako bi napredovali", naveo je De Brejne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve