Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.08.2018.

23:55

Ko, s kim i kada u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona?

Treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona je iza nas, Zvezda je prošla, a poznati su i svi ostali parovi poslednjeg kola na putu do krema evropskog fudbala.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Ko, s kim i kada u četvrtom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona?
Foto: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Zvezde igraće 21. avgusta u Beogradu pred praznim tribinama protiv Salcburga prvu utakmicu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

Revanš je nedelju dana kasnije u Austriji. Srpski šampion je obezbedio bar učešće u Ligi Evrope, ali su sada svima posle pobede nad Spartakom iz Trnave 2:1 u gostima "oči gladne" da vide Zvezdu u eliti.

Salcburg je očekivano prošao dalje laganim pobedama protiv Škendije (4:0 ukupno), a prošao je i Zvezdin znanac iz LE BATE Borisov.

Beloruski tim je bio bolji od Karabaga i to ukupnim rezultatom 2:1 posle dvomeča pa će "koplja" u borbi za LŠ ukrstiti sa PSV Ajndhovenom.

Holanđani su se automatski priključili u četvrtom kolu. Ista je situacija i sa ekipom sa kojom je lani igrao Partizan – timom Jang Bojsa.

Oni će igrati protiv Dinamo Zagreba koji je u trećem kolu eliminisao kazahstansku Astanu sa 2:0 i 1:0. AEK se bori sa mađarskim Videotonom, a Benfika sa grčkim PAOKOM. Videoton je odigrao dvaput nerešeno, ali je u gostima bilo 1:1, a kod kuće 0:0 sa Malmeom i Mađari su otišli dalje.

AEK je na putu do četvrtog kola izašao na kraj sa Seltikom 1:1 i 2:1. Benfika je nadigrala Fenerbahče, a PAOK moskovski Spartak.

Preostali, šesti par su Ajaks i Dinamo iz Kijeva. Dinamo je do četvrtog kola pobedio Slaviju iz Praga. Posle 1:1 u Pragu, bilo je 2:0 u Ukrajini.

Pobednici će u grupnu fazu Lige šampiona, a poraženi u grupnu fazu Lige Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve