Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 13.08.2018.

09:00

Šta čeka Zvezdu – nastavak sna o LŠ ili otežan put ka LE?

Fudbaleri Crvene zvezde od 20.30 sastaće se sa Spartakom iz Trnave, u revanš utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: PT

Autor: PT

Šta čeka Zvezdu – nastavak sna o LŠ ili otežan put ka LE?
Foto: Starsport

Izabranici Vladana Milojevića u prvom meču odigrali su 1:1 i sada se nalaze pred teškim zadatkom, pošto ih dalje vodi pobeda, nerešen rezultat 2:2, 3:3... ili rezultat 1:1, pa da u tom slučaju boljeg odluče produžeci ili penali.

Crveno-bele u ponedeljak sačekala je veoma neprijatna situacija na glavnom terenu stadionu u Trnavi jer je trava veoma loša i na nekim delovima skoro da ne postoji.

Veliki dan za Zvezdu, i velika kvota na dvojku - 1,95. A 1,50 je kvota da Zvezda ide dalje, nebitno na koji način. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Spartak Trnava - Crvena zvezda.

To će biti otežavajuća okolnost za šampiona Srbije, međutim baš kao što je i trener Vladan Milojević rekao – mi tu ne možemo ništa da promenimo.

Raspoloženje bilo je veoma dobro na stadionu, atmosfera u ekipi je veoma opuštena, ali u isto vreme i zategnuta, pošto na terenu vlada ozbiljnost i traži se maksimalna preciznost.

Spartak nešto odmorniji čeka ovaj duel jer su meč igrali u subotu i to još pred domaćim navijačima, dok je Zvezda utakmicu u domaćem šampionatu igrala u nedelju veče i odmah je u ponedeljak ujutru imala let za Bratislavu.

Milojević je pred “prvo poluvreme“ rekao da su šampioni Slovačke favoriti, što se i nije pokazalo u Beogradu, ali su opet uspeli da postignu pogodak i da se kući vrate sa veoma povoljnim rezultatom.

"Ovo je drugo poluvreme utakmice koja treba da se odigra u Trnavi. Došli smo da odigramo dobru utakmicu, ne bih da se ponavljam... Kompaktna dobra ekipa koja zna sta hoće, agresivna i to se pokazalo i u Beogradu. U ovom trenutku Spartak je u prednosti zbog gola u BG... Mi se ne opterećujemo s tim, mislim da ćemo dati sve od sebe. Videćemo kakav će rezultat biti", rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Zvezda je dobro upoznala Trnavu u Beogradu i poučena iskustvom očekuje se da odigra bolji meč, pošto u prvoj utakmici nije imala najbolje izdanje ove sezone.

Trener Crvene zvezde u Slovačku poveo je 20 igrača, među kojima nisu Nenad Milijaš, Nemanja Milić i mladi Dejan Joveljić, dok Žonatan Kafu još nema pravo nastupa za Zvezdu u Evropi.

Postoje spekulacije koji bi sastav crveno-belih mogao da izađe na teren, međutim 90 odsto sastava je poznat, samo postoje male nedoumice u veznom redu i napadu.

Nikola Stojiljković trebalo bi da bude u špicu i na ovom meču, međutim u prvom susretu se nije baš najbolje snašao, dosta je grešio i veoma rano je i zamenjen. Ali, on je jedini klasičan napadač u sastavu i trebalo bi očekivati da će startovati.

Ako to ipak ne bude slučaj, onda bismo u napadu mogli da vidimo Bena, dok bi po stranama napadali Radonjić i Veljko Simić, koji se za sada veoma dobro snašao u crveno-belom dresu.

Ebisilio i Krstičić drže vezni red, a iza njih će verovatno delovati Branko Jovičić, ali možda i Dušan Jovančić, koji se u pojedinim srpskim medijima navodi kao mogući starter.

Kada je reč o odbrani tu neće biti promena, levi bok rezervisan je za Rodića, desni za Stojkovića, dok su glavni centarhalfovi Savić i Degenek, odnosno za gol će biti zadužen Milan Borjan.

Revanš utakmica na programu je od 20.30, a bolji iz ovog susreta igraće protiv Salcburga ili Škendije (3:0), dok će gubitnik u plej-ofu za plasman u Ligu Evrope igrati sa ljubljanskom Olimpijom ili HJK iz Helsinkija (3:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve