Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.08.2018.

18:40

Otišao Venger, ostale boljke – Sitiju derbi s Arsenalom!

Fudbaleri Mančester sitija pobedili su Arsenal u derbiju prvog kola nove sezone Premijer lige sa 2:0 na Emirejtsu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Otišao Venger, ostale boljke – Sitiju derbi s Arsenalom!
Getty images

Golove za aktuelnog šampiona Engleske su postigli Rahim Sterling i Bernardo Silva.

Arsenal je nastavio da pokazuje neke boljke iz poslednjih godina ere Arsena Vengera pa će Unaj Emeri imati vrlo težak zadatak da tim učini konkurentnijim u odbrani i napadu i vrati ga u "veliku četvorku".

Mančester siti je u prvih dvadeset minuta potpuno dominirao i u Gvardiolinom stilu držao loptu u nogama.

Jedan od prvih opasnijih napada Mančester siti je imao preko Rahima Sterlinga koji je nanizao nekoliko igrača Arsenala i onda posle driblinga izbliza šutirao u gol u devetom minutu.

Čeh je bio dobro postavljen i odbranio je Sterlingov udarac.

Olako su probijali odbranu Arsenala igrači Sitija u prvih 15 minuta. "Tobdžije" praktično nisu ni videle loptu i branile su se ispucavanjima posle čega je Siti nastavljao sa napadima.

Gol je visio u vazduhu i dao ga je Rahim Sterling u 14. minutu kada je protutnjao pored trojice igrača Arsenala i šutem "probušio" mrežu i usput "ubio" mikrofon postavljen iza gola.

Prvu šansu je Arsenal imao tek u 21. minutu kada je Ektor Beljerin predriblao Mendija i šutirao nisko prema Edersonu. Arsenal se odbranio u narednoj kontri Mančestera, ali pokušaj Aguera nije bio nimalo bezazlen.

Nova velika prilika za Siti je bila u 27. minutu kada je Laportu sa dva metra Čeh odbranio odbitak posle slobodnjaka Rijada Mahreza.

Siti je imao više energije i to se videlo na terenu. Tek je Obamejang sa distance zapretio u finišu prvog dela, ali je njegov šut otišao pored gola, a na poluvremenu je ostalo 0:1 za fudbalere u teget dresovima.

Arsenal je u drugom delu igre uspeo malo da preuzme loptu od protivnika, ali nije uspevao da priđe golu dovoljno za veliku gol šansu.

Slično kao i kod pokušaja Obamejanga iz prvog dela, pripretio je i Lakazet u 55. minutu kada je sa ivice kaznenog prostora šutirao pored gola.

"Građani" su se vrhunski branili i još brže prelazili iz odbrane u napad. Tako je posle centaršuta Ezila u 62. minutu Siti jednim ispucavanjem prešao u napad, a Guenduzi je kiksem častio Aguera koji je sam kao duh izašao ispred Petra Čeha.

Golman Arsenala je skinuo zicer, ali je bio nemoćan samo minut i po kasnije kada je Bernardo Silva dobio loptu neometan na 11 metara od gola i zakucao je u mrežu Arsenala za 2:0.

Tog trenutka su Tobdžije "prosule" su sve ono što su uradile u drugom delu igre. Arsenal jeste postigao gol u 79. minutu kada je Obamejang lobovao golmana Sitija, ali je taj gol poništen zbog ofsajda, a Siti je do kraja lagano rešio meč u svoju korist.

U narednom kolu Arsenal igra protiv Čelsija na Stamford Bridžu, a Mančester siti protiv Hadersfilda kod kuće.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve