Nova vest
Fudbal

Nedelja, 12.08.2018.

17:00

Pantić dovoljan za pobedu Partizana u Zemunu

Fudbaleri Partizana pobedili su Zemuna na gostujućem terenu u četvrtom kolu Superlige Srbije - 1:0 (1:0).

Izvor: B92

Autor:B92

Pantić dovoljan za pobedu Partizana u Zemunu
StarSport

Strelac jedinog gola bio je Danilo Pantić u 20. minutu.

Crno-beli sada imaju sedam bodova iz četiri utakmice (dve pobede, remi i poraz), a novi trener Partizana, Zoran Mirković, je i u prvoj utakmici u Superligi uspeo da trijumfuje.

Crno-beli su loše započeli sezonu pošto posle prva tri kola pa je sa četiri boda deseti na tabeli. Zemun je sa dva boda 15. u zoni ispadanja, pa motiv za pobedu imaju i jedan i drugi tim.

Partizan je gostovao u Zemunu između dve utakmice sa Noršelanom u 3. kolu kvalifikacija za LIgu Evrope, pa je trener Zoran Mirković morao da kombinuje tim i odmori neke igrače za revanš sa Dancima, koji se igra u četvrtak u Humskoj.

Novi šef struke crno-belih odlučio je da promeni čak sedam igrača, što je bila izuzetno hrabra odluka, s obzirom na to da Partizan već ima pet bodova manje od lidera Crvene zvezde, i iz tri meča u Superligi ima samo jednu pobedu, tako da novi kiks nije smeo da se dogodi. Gosti na početku utakmice sa Zemunom, za razliku od meča sa Noršelanom, nisu račinali na Jankovića, Rikarda, Zdjelara, Nemanju G. Miletića i Zakarića, dok Valiente i Kosović nisu ni bili uopšte u protokolu za susret sa Zemuncima.

Više prilika za gol u prvom poluvremenu utakmice u Gornjoj imao je domaćin, u tri navrata ispred golmana Vladimira Stojkovića našao se Miljan Vukadinović, ali je čuver mreže crno-belih u sva tri navrata gotovo rutinski reagovao.

Do gola je prvi stigao Partizan i to gotovo iz prvog udarca, Pantić se oslobodio čuvara na levoj strani, napravio sebi prostor da šutira, udario po lopti sa dvadesetak metara od gola Zemuna i pogodio. Gosti iz Humske su do poluvremena iskusno trošili vreme, strpljivo gradili akcije i bez većih problema priveli igru kraju.

Partizan jeu drugom poluvremenu uglavnom trošio vreme, pokušavao je da što više sačuva igrače po teškom vremenu za igru, gotovo da se povukao na svoju polovinu, tako da su Zemunci u nekoliko navrata pripretili da izjednače rezultat, ali je golman Stojković bio siguran i uvek na pravom mestu.

Tok utakmice pogledajte u blogu:

Standings provided by Sofascore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

134 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve