Gvardiola: Ne razumem zašto su Englezi odbili radnu dozvolu Luizu

Menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola ljut je na Fudbalsku asocijaciju Engleske jer je poslednjeg dana prelaznog roka odbila radnu dozvolu za Daglasa Luiza.

Izvor: B92
Podeli
Getty images
Getty images

Luiz je prošlog jula prešao iz Vasko da Game u Mančester siti, ali je sezonu proveo na pozajmici u španskoj Đironi.

FA je poslednjeg dana prelaznog roka odbila da omogući fudbaleru radnu dozvolu, a Španac kaže da je tako Sitiju onemogućeno da pronađe zamenu.

Luiz je trebalo da se priključi ekipi kao alternativa Žoržinju koga je umesto Mančestera, doveo Čelsi.

"Prihvatam pravila, ali je teško razumeti. Oni njega (Luiza) ne poznaju", kaže Gvardiola i dodaje da su on i selektor Brazila Tite poslali video snimke koji pokazuju kvalitet Daglasa.

Prema pravilima FA o radnim dozvolama za strance iz 2015. godine, samo najtalentovaniji igrači van Evrope mogu da pojačavaju engleske klubove.

"Potrošili smo na njega 12-14 miliona funti jer je igrač sa velikim mogućnostima da nam pomogne. Razočaran sam jer je pokazao mnogo dobrih stvari u predsezoni. Opet ćemo da ga pošaljemo na pozajmicu i probaćemo da dobijemo dozvolu. Ne razumem, ali u Engleskoj smo i moramo to da prihvatimo. Lakše bi mi bilo da su nas odbili pre 10 ili 15 dana jer bismo mogli da odlučimo šta da radimo", kaže menadžer "Građana".

strana 1 od 2 idi na stranu