Nova vest
Fudbal

Petak, 10.08.2018.

19:10

Zvezda: Kazna je drastična, sledeći put nas izbacuju iz Evrope

Fudbalski klub Crvena zvezda uložiće žalbu na odluku UEFA da zatvori stadion "Rajko Mitić" za dve naredne evropske utakmice crveno-belih.

Izvor: B92

Autor:B92

Zvezda: Kazna je drastična, sledeći put nas izbacuju iz Evrope
StarSport

UEFA je klub kaznila jednom utakmicom pred praznim tribinama zbog rasističkog skandiranja navijača na meču sa Suduvom i još jednom zbog aktiviranja uslovne kazne iz prošle sezone.

Zvezda se oglasila saopštenjem u kome navodi da je UEFA svojom odlukom kaznila i igrače i navijače i naravno klub.

Iz kluba upozoravaju da bi ponavljanje istog ili sličnog prekršaja Zvezdu izbacilo iz Evrope. Zvezda se sa kaznom izbacivanja iz evro-takmičenja već suočila pre četiri godine, samo što su tada povod bile finansije i dugovi.

"Kazna je drastična, ali samo delom očekivana zbog čega planiramo da uložimo žalbu. Crvena zvezda je preduzela sve mere i upozorila na mogućnost ovako teške kazne posebno posle uspešnog žalbenog postupka u februaru. Shvatamo važnost prisustva publike na stadionu, znamo koliko podrška znači igračima na terenu i baš zbog toga upozoravali smo na posledice koje mogu nastupiti. Ovako, kažnjeni su svi, igrači koji ostaju bez ovakve podrške, navijači kojima je uskraćeno prisustvo i klub koji preduzima sve da se Zvezda na pravi način vrati na put evropske slave.

Videćemo kakve su nam mogućnosti žalbe, barem na drugi meč kazne, ali ono na čemu treba pre svega da radimo je da nam se ovo ne ponovi jer bilo kakvo ponavljanje istog ili sličnog prekršaja u naredne minimum dve godine, bilo na domaćem ili gostujućem terenu, povlači kaznu izbacivanja iz takmičenja.

Naš stadion, kada je pun, je oduvek bio velika prednost Zvezde protiv bilo kog rivala i sada ćemo morati bez te pomoći. Ipak, verujemo da Zvezda ima snage i kvalitet da uspe u svojoj misiji, a ne sumnjamo da će zvezdaši u velikom broju biti uz igrače u domaćim mečevima i na taj način im uliti snagu da pobeđuju i u Evropi",
navodi se u saopštenju kluba iz Ljutice Bogdana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve