Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.08.2018.

17:05

"Milan je mutna organizacija, a Montela i Li su bili katastrofa"

Bivši tim menadžer Milana Kristijan Abijati kaže da je pod kineskim rukovodstvom nastalo mnogo zbrke i novonastalo stanje opisuje kao vrlo loše.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty Images

Abijati, koji je nekada bio i golman slavnog kluba, kaže da sebe posle ove uloge teško može da zamisli u odelu i cipelama.

Dodaje i da ne može da se 'igra politike', a upravo to zahteva posao menadžera ekipe.

"Morate da pomažete svim u svemu. Treneru, sportskom direktoru, igračima, Milanelu, čudna uloga i uvek se mora tražiti ravnoteža. Evo primera – ako igrač napravi neku glupost i vi to kažete treneru, rizikujete da vas gledaju kao špijuna. To je politička uloga i shvatio sam da nije za mene. Većinom slučajeva sam kući išao besan", rekao je Abijati za Gazetu delo sport.

On je istakao da mu je sportski direktor Masimilijano Mirabeli ponudio novi ugovor koji nije prihvatio.

"Moja greška je bila što sam poredio ovo sa starim Milanom gde sam imao neke referentne tačke. Umesto toga, bilo je mnogo zbrke, uz dužno poštovanje stručnom štabu. Mutna organizacija koja je pokušavala da se izdaje za savršenu", objašnjava Abijati.

Probao je da "se uhvati" za Đenara Gatuza.

"Rino je bio fenomen, mnogo me je iznenadio kao trener jer je bio u stanju da uđe igračima u glave, da ih stimuliše i motiviše. Sa ovim generacijama to nije lako. Savetovao bih nove vlasnike (Eliot menadžment) da ga čvrsto drže. S druge strane, Vinčenco Montela je bio polu-katastrofa. Grešio je jer nikome nije verovao", kaže Abijati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve