Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 09.08.2018.

12:45

Dalić definitvno ostaje selektor Hrvatske

Selektor reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić ostaće na toj funkciji nakon drugog mesta na Svetskom prvenstvu u Rusiji, objavio je Fudbalski savez te zemlje.

Izvor: B92

Autor:B92

Dalić definitvno ostaje selektor Hrvatske
Foto: Getty Images

Dalić je bio u nedoumici da li da nastavi posao zbog bogatih ponuda, kao i zamerki na račun pojedinaca u Savezu, ali je odlučio da ostane posle sastanka sa prvim čovekom HNS Davorom Šukerom i predvodi Hrvatsku u novoformiranoj Ligi nacija.

"Bilo mi je važno da otvoreno razgovaram sa Šukerom o svim temama i zahvaljujem Davoru na razumevanju onoga što nisam smatrao korektnim. Smatram da smo rešili sve takve teme i radujem se novim izazovima", rekao je Dalić.

Očigledno da je Dalić prihvatio novi, pojačani ugovor, pa je objavljeno i da će 20. avgusta saopštiti spisak igrača za prijateljsku utakmicu sa Portugalijom, kao i protiv Španije u Ligi nacija.

Dalić je na klupu Hrvatske došao pred poslednji meč kvalifikacija za SP protiv Ukrajine, potom je u baražu eliminisao Grčku, a nakon toga napravio "bum" u Rusiji pobedama nad Nigerijom (2:0), Argentinom (3:0), Islandom (2:1), Danskom (1:1, penali 3:2), Rusijom (2:2, penali 4:3) i Engleskom (2:1, produžeci), pre poraza od Francuske (4:2) u finalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve