Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.08.2018.

22:40

AEK odoleo Seltiku u Glazgovu sa igračem manje

Fudbaleri AEK izborili su odličan rezultat na gostovanju Seltiku, remiziravši 1:1 u prvom meču III kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

AEK odoleo Seltiku u Glazgovu sa igračem manje
Foto: Tanjug/Jeff Holmes/PA via AP

Delovalo je da će škotski velikan napravili veliki korak ka plej-ofu kada je Kalum Mekgregor pogodio za vođstvo u 17. minutu.

Međutim, AEK kreće furiozno u završnici prvog poluvremena, Kreg Gordon je u 41. minutu jedva obuzdao loptu posle "projektila" Heldera Lopesa, ali nije uspeo isto tri minuta kasnije.

Lopes je ovaj put centrirao u kazneni prostor, gde se sjajno snašao Viktor Klonaridis i rutinski loptu zakucao pod prečku.

Usledio je žestok pritisak Seltika koji pola sata pre kraja dobija pomoć rivala, jer je Konstantinos Jalanopulos isključen zbog drugog žutog kartona.

Seltik je opsedao kazneni prostor AEK-a u nastavku, redale su se šanse, ali su najbolje propustili Tom Rogić i Li Grifits, a onda i Oliver Ntčam u 94. minutu, pa Škoti idu u Atinu sa ne baš najpovoljnijim rezultatom.

Revanš utakmica je u utorak na Spiros Luios olimpijskom stadonu u Atini.

Bolji iz ovog duela će u plej-ofu na pobednika dvomeča između Malmea i Videotona koji su takođe remizirali 1:1 u prvom susretu u Švedskoj.

Poraženi će na boljeg iz duela između Spartaksa i Suduve u borbi za mesto u Ligi Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve