Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.08.2018.

19:50

Salcburg čeka rasplet u Trnavi, Prijovićev PAOK nosi 3:2 u Moskvu

Fudbaleri austrijskog Salcburga mogu na miru da čekaju rasplet revanša između Spartaka i Crvene zvezde u Trnavi i čekaju rivala u plej-ofu za LŠ.

Izvor: AK

Autor: AK

Salcburg čeka rasplet u Trnavi, Prijovićev PAOK nosi 3:2 u Moskvu
Foto: Getty images

Salcburg je u prvom meču III kola kvalifikacija ubedljivo savladao makedonsku Škendiju 3:0 na svom terenu, pa bi revanš u Skoplju trebalo da bude samo formalnost za Red Bulov tim.

Austrijanci su dva pogotka dali iz penala, a jedan posle centaršuta iz prekida i odradili veći deo posla.

Salcburg je poveo preko Dabura iz penala u 16. minutu, a isti igrač je duplirao vođstvo u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena.

Junuzović je centrirao iz slobodnog udarca, a Dabur glavom zatreao mrežu Škendije.

Desetak minuta pre kraja meča Salcburg postiže i treći gol, drugi iz penala, ali Dabur nije dobio šansu da stigne do het-trika, već je realizator bio Samaseku.

Senku na ubedljivu pobedu bacio je Zlatko Junuzović koji je u finišu meča dobio drugi žuti karton, pa neće gostovati u Makedoniji u revanš meču sledeće sedmice.

Salcburgov tim protiv Škendije: Stanković – Ulmer, Pongračić, Ramaljo, Lajner – Šlager (Mvepu 82'), Volf, Samaseku, Junuzović – Jobo (Minamino 73'), Dabur (Daka 87')

Spektakularan meč odigran je u Solunu gde je domaći PAOK savladao moskovski Spartak 3:2, posle fantastičnog preokreta u prvom poluvremenu.

Moskovljani su iz dva šuta poveli 2:0 (Popov, Promes) već u 17. minutu, ali su se prerano počeli radovati trijumfu na Tumbi.

U 29. minutu srpski reprezentativac Aleksandar Prijović realizuje penal koji podiže PAOK "iz mrtvih", da bi domaćin do poluvremena preokrenuo na 3:2 pogocima Limniosa i Pelkasa.

Fantastičnu šansu imao je PAOK da poveća prednost u 65. minutu. Prijović je servirao zicer Pelkasu, ovaj je istrčao sam ispred golmana Spartaka, prevario ga je, ali je promašio ceo gol sa ivice kaznenog prostora.

Spartak je imao idealnu priluku da pet minuta kasnije kazni domaćina. Hačeridi obara Luisa Adrijana u svom kaznenom prostoru, ali je golman PAOK Pashalakis odbranio šut Kvinsiju Premesu sa bele tačke.

U trećem meču dana od 20.45h u Glazgovu igraju Seltik i atinski AEK.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve