Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.08.2018.

13:50

Kepa aktivirao klauzulu – postaje najskuplji golman u istoriji

Fudbalski klub Atletik Bilbao objavio je da je aktivirana otkupna klauzula za golmana Kepu Arisabalagu i da će on napustiti taj klub.

Izvor: LN

Autor: LN

Kepa aktivirao klauzulu – postaje najskuplji golman u istoriji
Photo by Alex Caparros/Getty Images

Atletik nije naveo o kom klubu se radi, ali su mediji preneli da je u pitanju Čelsi i da je pitanje trenutka kada će Kepa preći u engleski klub.

Kepa je uplatio sumu od 71 milion funti španskoj La Ligi, koja će onda, po protokolu, tu cifru proslediti Bilbau, a Kepa će taj novac dobiti od svog novog kluba.

Novi trener Čelsija Maurisio Sari rekao je da je Kepa veoma mlad, ali veoma dobar golman, a na golu nekadašnjeg šampiona Engleske zameniće Belgijanca Tiba Kurtou, koji je na izlaznim vratima kluba i predviđa mu se transfer u Real Madrid.

Mladi goman "Crvene furije" odigrao je 53 utakmice u La Ligi za baskijski klub, a u januaru je potpisao novi ugovor do 2025. godine, pa je samim tim otkupna klauzula "skočila" na ogromnih 71 milion funti.

Kepa će tako postati najskuplje plaćeni golman u istoriji fudbala, jer će oboriti rekord Alisona Bekera koji je iz Rome prešao u Liverpul za oko deset miliona funti manje.

Kepa je tako drugi igrač Atletik Bilbaa koji u skorijem periodu napušta ekipu aktiviranjem otkupne klauzule, posle štopera Imerika Laporta, koji je u januaru prešao u Mančester siti.

Bilbao je za ta dva igrača inkasirao oko 130 miliona funti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

7 h

U fokusu

Vidi sve