Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.08.2018.

12:15

Hrvat i Albanci podelili Švajcarsku – Petkovića teraju iz reprezentacije

Švajcarska je uznemirena i razočarana potezom selektora Vladimira Petkovića da iz nacionalnog tima izbaci Valona Behramija.

Izvor: B92

Autor:B92

Hrvat i Albanci podelili Švajcarsku – Petkovića teraju iz reprezentacije
Photo by Handout/UEFA via Getty Images

Petković je uzdrmao švajcarsku, ali i svetsku javnost izbacivši Valona Behramija iz reprezentacije posle dosta kontroverzi koje su potresle Švajcarce.

Behrami tvrdi da se radi o "političkoj odluci", čime je potvrdio da je u nacionalnoj selekciji došlo do podele prouzrokovane slavljem dvoglavim orlom od strane Džerdana Šaćirija i Granita Džake.

Naime, Behrami je izjavio da se radi o podeli reprezentacije i prestanku postojanja zajedničkog identiteta, da je sve to prouzrokovalo slavlje Granita Džake i Džerdana Šaćirija u vidu dvoglavog orla posle postizanja golova protiv Srbije na Svetskom prvenstvu.

Valon je pre svega razočaran načinom na koji se od njega oprostio selektor Petković – telefonskim pozivom od 30 sekundi.

Sada, švajcarski mediji, a pre svega "Blick", teraju Petkovića iz reprezentacije, žestoko osuđujući njegovu odluku da vernog "slugu" Behramija na taj način izbaci iz nacionalnog tima.

Petković, Hrvat rođen u BiH, bio je u sjajnim odnosima sa albanskim fudbalerima u Švajcarskom nacionalnom timu, međutim, kako stvari stoje, sve se to promenilo posle proslava dvoglavim orlom.

Behrami, koji je rođen u Kosovskoj Mitrovici, zajedno sa Džakom bio je jedan od miljenika Petkovića, ali je sada sve to "palo u vodu" zbog provokacija i neželjenih reakcija vrha saveza na proslave dvoglavim orlom, kao i efekta koji je to imalo na ostale saigrače.

Švajcarska je na Mundijalu posle tog meča sa Srbijom odigrala nerešeno sa Kostarikom, a zatim ih je izbacila Švedska, te u tom meču nisu izgledali uopšte kao onaj tim sa početka prvenstva, a takođe i iz kvalifikacija za isto.

Švajcarski mediji za takav ishod optužuju Petkovića, koga krive jer nije uspeo da zadrži slogu u timu, a posle tog meča samo je "nestao".

Pored Behramija, u medijima se pominju odlasci iz reprezentacije i Bljerima Džemailija, Gelsona Fernandesa, Johana Đurua i Stefana Lihtštajnera, a javnost je ovu odluku percipirala kao taktičku, jer su svi od navedenih igrača stariji od 30 godina, i možda im je vreme da mesto kod "Sajdžija" ustupe mlađim fudbalerima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve