Nova vest
Fudbal

Sreda, 08.08.2018.

09:30

Pogba se dogovorio sa Barsom – nedeljna plata 350.000£

Pol Pogba navodno se dogovorio sa Barselonom i rekao saigračima da želi da napusti Mančester junajted, prenose britanski mediji.

Izvor: B92

Autor:B92

Pogba se dogovorio sa Barsom – nedeljna plata 350.000£
EPA/PETER POWELL

Pogba je, prema pisanju "Gardijana" i "Dejli Mejla" u poslednjih 48 sati jasno stavio do znanja čelnicima kluba i stručnom štabu da želi da bude prodat, dve godine pošto se iz Juventusa vratio na ‘Old Traford’.

Glavni razlog rastanka, na kojem insistira i njegov menadžer Mino Rajola, jeste loš odnos sa Žozeom Murinjom.

Mediji ističu da je 25-godišnji vezista, nakon odmora posle osvajanja svetske titule, poslao SMS poruku izvršnom direktoru Edu Vudvordu da mu dozvoli transfer u Barselonu, iako su ‘Crveni đavoli’ to negirali.

Dok uprava kluba ponavlja da Pogba nije na prodaju, on je već dogovorio uslove sa katalonskim gigantom i trebalo bi da dobije nedeljnu platu od 350.000 funti, što je 60.000 britanskih novčanica više nego što trenutno prima.

Pre nekoliko dana odbijena je ponuda od 45 miliona funti i Jeri Mina i Andre Gomeš, ali se sada Junajted suočava sa novim problemom (osim što nije doveo pojačanja na deficitarnim mestima) – u timu ima nezadovoljnog igrača sa velikom platom, kojem tek treba da isplate bonus za lojalnost u vrednosti od skoro četiri miliona £.

"Nikada neću davati izjave koje se tiču Pola. Morate da se obratite Mančester junajtedu", rekao je Rajola kada su ga pitali za klijenta.

Iako se očekivalo da će odnos sa portugalskim stručnjakom biti bolji posle odličnih partija, povratak Pogbe na treninge u Karingtonu doneo je potpuno suprotnu situaciju. Takođe, mladi vezista je više puta tokom karijere ponavljao da bi voleo da igra sa Lionelom Mesijem u ekipi, a u svlačionici ‘Blaugrane’ već ima nekoliko prijatelja i bivših saigrača – Artura Vidala, Samjuela Umtitija, Usmana Dembelea…

S druge strane, Barsa je već pazarila Artura, Klemena Lenglea, Malkoma i spomenutog Vidala, poslala Paulinja na pozajmicu u Gvangdžu i Pogba bi bio dodatni trošak za klub koji nije previše novca zaradio od prodaje igrača.

Ipak, ima veliku prednost u odnosu na Junajted kada je "slučaj Pogba" u pitanju – u Engleskoj prelazni rok za dovođenje igrače ističe u četvrtak u 18 časova po našem vremenu, posle čega će premijerligaši moći samo da prodaju igrače, što znači da će Katalonci biti u prilici da maksimalno spuste cenu za francuskog vezistu koji će insistirati na odlasku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve