Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.08.2018.

19:55

Predsednik Reala besan na Mijatovića zbog "slučaja Modrić"

Kako sada stvari stoje, na pomolu je nova transfer saga, ovoga puta oko Luke Modrića.

Izvor: B92

Autor:B92

Predsednik Reala besan na Mijatovića zbog
Photo by Tullio M. Puglia/Getty Images/Gonzalo Arroyo Moreno

Modrić, koji je od 2012. član ‘Kraljevskog kluba’, navodno želi da napusti ‘Santjago Bernabeu’ pošto je u prethodnih nekoliko sezona osvojio sve što se može osvojiti.

Hrvatski kapiten je u jednom trenutku bio viđen kao novo pojačanje milanskog Intera, potom je taj transfer bio blizu da propadne, ali se onda umešao Predrag Mijatović.

Nekadašnji igrač i sportski direktor Reala pokušao je da ubedi Florentina Peresa da pusti Modrića u Seriju A.

Predsednik Reala jasno je stavio do znanja svima da Modrić može da ode samo uz odštetu od 750 miliona evra. Peres ni u kom slučaju ne želi da pusti najboljeg fubalera nedavno završenog Svetskog prvenstva, pošto je prethodno ostao bez Kristijana Ronalda, a ranije i trenera Zinedina Zidana.

Posle svega ovoga španski mediji objavili su da je Peres ljut na Mijatovića koji je bio deo uprave u mandatu Ramona Kalderona, kao i na ostale predstavnike hrvatskog veziste.

Najbolji igrač nedavno završenog Svetskog prvenstva ovih dana bi trebalo da stigne u Madrid na razgovore o svojoj budućnosti, dok se na Apeninima pojavio novi scenario njegovog dolaska u Inter.

‘Nerazuri’ su Luki ponudili ugovor na šest godina i godišnjom platom od 10 miliona evra, milion više nego što sada prima u Madridu, čime bi postao drugi najplaćeniji igrač u italijanskom prvenstvu, odmah iza nekadašnjeg saigrača Kristijana Ronalda.

Međutim, u spomenutom ugovoru ima jedna caka – Modrić bi prve četiri godine ugovora proveo u Interu, ali onda bi preselio u Kinu gdje bi morao da odigra dve sezone za Điangsu Suning, koji je u vlasništvu iste kompanije koja drži Inter.

Modrić početkom septembra puni 33 godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve