Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.08.2018.

10:45

Vlasnik Remsa i Nagetsa želi potpunu kontrolu nad Arsenalom

Većinski deoničar Arsenala Sten Kronke ponudio je da preuzme celo vlasništvo nad londonskim klubom.

Izvor: B92

Autor:B92

Vlasnik Remsa i Nagetsa želi potpunu kontrolu nad Arsenalom
Foto: Getty images

Prema tom dogovoru njegova vrednost bi bila 1,8 milijardi funti (dve milijarde evra).

Kompanija iz SAD Kronke sports end entertejments (Kroneke Sports and Entertainment - KSA), koja poseduje 67 odsto kluba, ponudila je da je otkupi 30 odsto od kompanije Ališera Usmanova Red end vajts sekjuritzis (Red and White Securities), preneo je Asošiejted pres.

U saopštenju objavljenom preko Londonske berze Kronkeova kompanija je navela da bi zaključenje ponude donelo prednost jednog vlasnika kao što je mogućnost bržeg delovanja u poboljšanju klupske strategije i ambicija.

"Mi u KSE iznosimo ovu ponudu koja vodi do stoodstotnog vlasništva nad klubom", naveo je Kronke u saopštenju i dodao da ceni Usmanovljevu posvećenost Arsenalu, kao i "čuvenu etiku i istoriju kluba".

KSE je navela da je dobila "neopozivo jemstvo" od "Red end vajts sekjuritis" da će prihvatiti ponudu za svojih 18.695 Arsenalovih akcija što pre.

Arsenal je poslednji put osvojio Premijer ligu 2004. Menadžer Arsen Venger je 22 godine na klupi Arsenala okončao na kraju prošle sezone posle šestog mesta. Za novog menadžera je postavljen Unaj Emeri.

Kronkeova kompanija poseduje tim iz NFL-a L.A. Rems, tim iz NBA Denver Nagets, tim iz NHL-a Kolorado Avalanš i tim iz MLS-a Kolorado Rapids.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve