Nova vest
Fudbal

Utorak, 07.08.2018.

09:00

Put posut "trnjem" čeka Zvezdu do Lige šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde od 20.30 dočekaće Spartak iz Trnave, u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: P. Tadić

Autor: P. Tadić

Put posut
Foto: Starsport

Izabranici Vladana Milojevića nalaze se pred najvećim ispitom ove sezone, pošto duel sa šampionom Slovačke donosi mnogo, i to iz jednog prostog razloga.

Pobedom u ovom dvomeču crveno-beli će obezbediti plasman u Ligu Evrope, a ono što je najvažnije imaće priliku da se u plej-ofu izbore za najveći uspeh u novijoj istoriji – grupnu fazu Lige šampiona.

Spartak je u drugom kolu eliminisao favorizovanu Legiju i s pravom se nadaju dobrom rezutatu u Beogradu, ali i u Slovačkoj. Veoma su disciplinovana ekipa, sa velikim brojem domaćih igrača.

Zvezda bi večeras trebalo da obezbedi kapital pred revanš u Slovačkoj, a kvota da će slaviti bez primljenog gola (Sigurna pobeda) je 1,82. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Zvezda - Spartak Trnava.

Radi se o dobroj ekipi, dobro selektovanoj. Odlično su vođeni od strane trenera i vidi se šta on hoće od prvog do 90 minuta. Pričamo o utakmicama LŠ, šampion Slovačke koji iziskuje veliki respekt, a mi ćemo se adekvatno spremiti. Ovom prilikom bi pozvao navijače da podrže momke protiv jake ekipe", rekao je Milojević pred meč.

Iako ekipa iz Trnave igra na mali broj golova, a strateg crveno-belih ne smatra da su defanzivno orijentisana ekipa.

“Ne bih se složio da je Spartak defanzivan. Imaju stil sa jakim presingom, očigledno se vidi da jako dobro skreniraju protivnika... Imaju brze tranzicije, ekipa savremenog fudbala, imaju sve ono sto svi težimo, a to su fizički dobri i brzi igrači... Sa načinom i stilom igre, mislim da ćemo videti ekipu koju Marakana nije dugo videla”, sa puno respekta je pričao Milojević o narednom protivniku.

Kvota da će Zvezda igrati u grupama Lige šampiona prvi put otkako se igra u ovom formatu je 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za plasman Zvezde u Evropi ove sezone.

Iako su prošli u treće kolo kvalifikacija, Spartak se ne nalazi u najboljoj formi, pošto su poraženi na poslednja dva meča. Od Legije (1:0) i u domaćem šampionatu od Podbrezove, takođe minimalnim rezultatom.

Očekivano je da su u prvenstvu kalkulisali zbog meča sa Zvezdom, kako bi glavni igrači bili spremni za kvalifikacije – nešto slično razmišlja i Milojević.

"Neće nas to zavarati, očigledno je da su bacili sve karte na Evropu. U prvenstvo su igrali sa dosta rotacija... To je jako dobro prvenstvo i mislim da nema nekih dodirnih tačaka sa našim mečom", kazao je strateg šampiona Srbije.

Milojević se nije složio da je Zvezda favorit kako bi, verovatno, sklonio pritisak sa igrača, ali je činjenica da crveno-beli na papiru imaju kvalitetniji tim.

Kada je reč o sastavu slovački tim nema neka zvučna imena, radi se o proverenim domaćim igračima, uz nekoliko stranaca. Nedavno se timu priključio iskusni slovački napadač Marek Bakoš, koji je u Spartak došao na pozajmicu iz Viktorije Plzenj.

Najskuplji igrač, po transfermarketu, u sastavu Slovačkog tima je Jakub Rada (550.000 evra), dok se odmah iza njega nalaze Marvin Ego (500.000), krilni napadač od kojeg dosta zavisi igra Trnave.

U poređenju sa Zvezdom ove cifre su veoma male, pošto je, po gore navedenom specijalizovanom fudbalskom sajtu, Nemanja Radonjić deset puta skuplji igrač od najvrednijeg fudbalera Trnave (6.000.000 evra).

Tim šampiona Srbije ukupno je procenjen na 37 miliona evra, dok je šampion Slovačke na sedam miliona. U fudbalu ne igra novac, makar na terenu, pa ovo sigurno ne bi trebalo da utiče na tim Vladana Milojevića.

Spartak je istorijski slavan klub, pošto će uskoro proslaviti sto godina postojanja. Dominirali su tokom 60-tih i 70-tih godina prošlog veka, kako u šampionatu Čehoslovačke, tako i u Evropi, gde su u sezoni 1968/1969 igrali polufinale Kupa šampiona.

U bliskijoj prošlosti nemaju mnogo uspeha, štaviše poslednji put su igrali grupnu fazu nekog evropskog takmičenja sezone 1996/1997 (Intertoto kup).

Prošle godine eliminisani su u trećem kolu kvalifikacija za LE od Austrije iz Beča i to putem penala. Godinu pre toga zaustavljeni su istoj fazi od PAOK, dok su sezone 2015/2016 poraženi u plej-ofu od Ciriha.

Malo im nedostaje za iskorak dalje i nadaju se da bi to moglo baš ove godine da se desi. Crvena zvezda im sada stoji na putu i nadamo se da će srpski klub njihovo slavlje odložiti za narednu sezonu.

Prvi meč između Zvezda i Trnave igra se od 20.30 na stadionu 'Rajko Mitić', dok je revanš sedam dana kasnije u Slovačkoj. Pobednik ovog duela igraće u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige šampiona protiv boljeg iz dvomeča Salcburg/Škendija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve