Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.08.2018.

18:20

Milan odustao od Sergeja: On je nemoguća misija...

Leonardo, tehnički direktor Milana, potvrdio je da je taj klub odustao od dovođenja srpskog reprezentativca Sergeja Milinković-Savića.

Izvor: B92

Autor:B92

Milan odustao od Sergeja: On je nemoguća misija...
Photo by Marco Rosi/Getty Images

Prema pisanju italijanskih medija, Leonardo je tokom dana imao sastanak sa Sergejevim menadžerom Matejom Kežmanom, ali transfera ipak neće biti.

Sedmostruki šampion Evrope navodno je ponudio Laciju 40 miliona evra za jednogodišnju pozajmicu, plus obavezan otkup za 80 miliona narednog leta ili 20 miliona i Đakomo Bonaventura, plus isti otkup od 80 miliona sledeće godine.

"Zbog prafila Finansijskog fer-pleja nećemo moći da dovedemo vrhunskog vezistu. Ako nađemo način u skladu sa pravilima i izvedemo čudo, pokušaćemo da nekog dovedemo, ali možda ne budemo uspeli", rekao je Leonardo.

On je naveo da je Gonsalo Iguain poslednje zvučno pojačanje u ovom prelaznom roku.

"Posao poput ovog sa Gonsalom Iguainom nam mnogo donosi, u sklopu je pravila, ali ga je teško ponoviti dva puta. Pravila Finansijskog fer-pleja dozvoljavaju vam da potrošite koliko ste zaradili, a mi smo potrošili više nego što smemo. Možemo da budemo kažnjeni suspenzijom iz Lige Evrope".

Da bi imali mogućnost da dovode toliko skupe igrače, ‘Rosoneri’ će morati da prodaju.

"Milinković-Savić je san za mnoge klubove, ali trenutno je nemoguće sanjati o igraču koji za nas vredi previše. Kada su me prošle godine pitali kojeg igrača iz Serije A bi izabrao... ja sam hteo njega. On je moderni vezista sa kompletnim kvalitetima, ali finansijski nije moguće da ga kupimo", zaključio je Leonardo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve