Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.08.2018.

12:45

Milojević: Nismo favoriti protiv Spartaka

Vladan Milojević, trener Crvene zvezde, rekao je da ekipu očekuje težak zadatak protiv Spartaka iz Trnave u trećem kolu kvalifikacija za LŠ.

Izvor: B92

Autor:B92

Milojević: Nismo favoriti protiv Spartaka

Crvena zvezda sastaje se sa Spartakom u utorak od 20.30 na stadionu "Rajko Mitić".

"Na ovom putu imamo protivnika koji je pokazao da je na papiru mozda bio slabiji od Legije, ali su apsolutno dominirali u obe utakmice. Radi se o dobroj ekipi, dobro selektovanoj. Odličo su vođeni od strane trenera i vidi se šta on hoće od prvog do 90 minuta. Pričamo o utakmicama LŠ, šampion Slovačke koji iziskuje veliki respekt, a mi ćemo se adekvatno spremiti. Ovom prilikom bi pozvao navijače da podrže momke protiv jake ekipe", rekao je Milojević na konferenciji za medije.

Spartak je veoma nezgodna ekipa, a strateg crveno-belih nije se složio da su defanzivno orijentisani.

"Ne bih se složio s tim, da je Spartak defanzivan. Imaju stil sa jakim presingom, očigledno se vidi da jako dobro skreniraju protivnika... Imaju brze tranzicije, ekipa savremenog fudbala, imaju sve ono sto svi težimo, a to su fizički dobri i brzi igrace... Sa načinom i stilom igre, mislim da ćemo videti ekipu koju Marakana nije dugo videla", kazao je Milojević.

Spartak je nešto lošije krenuo u domaćem šampionatu.

"Neće nas to zavarati, očigledno je da su bacili sve karte na Evropu. U prvenstvo su igrali sa dosta rotacija... To je jako dobro prvenstvo i mislim da nema nekih dodirnih tačaka sa našim mečom".

Na konstataciju da su crveno-beli favotiti, Milojević se nije složio.

"Nismo i ne slažem se da smo favoriti", kratko je rekao trener Zvezde.

Za vikend u Superligi Srbije igraju Zvezda i Spartak iz Subotice i možda postoji mogućnost da se taj meč odloži jer oba tima igraju u Evropi.

"Ne znam za drugo pitanje (Zvezda/Spartak). Mislim da je to pitanje za Savez, ako smatraju da trebamo da igramo u nedelju, igracemo. Nije to pitanje za mene", istakao je Milojevic.

Što se tiče zdravstvenog stanja u ekipi trener šampiona Srbije rekao je:

"Imali smo problem s Babicem, imao je prehladu, ali je juče trenirao i mogu da računam na sve igrače", rekao je on.

Zvezda ima veoma dubok tim, što izuzetno raduje trenera crveno-belih.

"Raduje me to. Momci su jako vredni na treninzima i jako mi je drago da igračima ukažem šansu ako se trude... Dosta su me dobro upoznali, znaju svoje zadatke i nastaviću s tom praksom".

Navijaču su veoma važni za ekipu.

"Sigurno da nam je bitno. Ja bih voleo da dolaze na svaku utakmicu da nas podrže. Fudbal se ipak igra za navijače, veliki naboj pozitivne energije se prenosi na igrače i mnogo je bolje igrati u takvom ambijentu", kazao je Milojević koji je potom prokomentariso i žreb za LŠ:

"Nemam komentar. Svi ti protivnici su za respekt. Razmišljamo o Spartaku i to je to. Rekao sam vam da ne biram protivnike".

Ukoliko prođe Spartak iz Trnave, Zvezda će u direktnom okršaju za grupnu fazu Lige šampiona igrati protiv Red Bul Salcburga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve