Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 06.08.2018.

10:07

Zvezda može na Salcburg ukoliko prođe Trnavu!

Fudbaleri Crvene zvezde igraće sa pobednikom dvomeča Salcburg – Škendija ukoliko se plasiraju u plej-of rundu kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda može na Salcburg ukoliko prođe Trnavu!
Foto: Getty images

Crveno-beli prvo moraju da "preskoče" prepreku zvanu Spartak Trnava, Slovaci gostuju u Beogradu u utorak, a revanš je sedam dana kasnije.

Prve utakmice plej-of runde su 21/22. avgusta, kada će Zvezda biti domaćin u potencijalnom meču, a revanši 28/29.

Salcburg je petostruki uzastopni šampion Austrije, dominira u svojoj zemlji otkako je klub preuzeo Red Bul (2005), a zadržao je primat uprkos tome što se glavni sponzor u prethodne dve sezone koncentrisao više na Lajpcig.

Austrijanci ipak već godinama ne uspevaju da se domognu grupne faze LŠ, redovno su zaustavljani u kvalifikacijama, četiri puta u plej-of rundi, dva puta od Izraelaca, te od Malmea i Dinama iz Zagreba.

Prošle sezone ih je u trećoj rundi kvalifikacija zaustavio drugi hrvatski klub, Rijeka.

U međuvremenu su sedam puta igrali grupnu fazu Lige Evrope, a najuspešiniji su bili prošle sezone kada su neočekivano stigli do polufinala, gde ih je eliminisao Olimpik Marsej u produžecima.

S druge strane, Škendija je prošle sezone osvojila drugu titulu prvaka Makedonije, prvu posle sedam godina, a ljubiteljima fudbala iz naše zemlje je poznata po dvomeču sa Partizanom upravo u kvalifikacijama za LŠ 2011. Crno-beli su bili ubedljivi sa 5:0 u tom dvomeču.

U međuvremenu, Škendija je tri puta ispadala u prvoj rundi kvalifikacija za LE, ali je u prethodne dve sezone stizala do plej-ofa, gde su je zaustavljali Gent i Milan.

Tim iz Tetova je dvomeč sa Salcburgom izborio nakon trijumfa nad Nju Sejntsom iz Velsa (5:0, 0:4) i moldavskim Šerifom (1:0, 0:0).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

305 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve