Nova vest
Fudbal

Subota, 04.08.2018.

19:52

"Bata" Mirković: Partizan je u grču, to mora da se menja

Novi trener fudbalera Partizana Zoran Mirković rekao je da je ekipa u grču i da će njegov prvi zadatak biti da poradi na psihološkom planu.

Izvor: LN

Autor: LN

Foto: Starsport

"Poziv je usledio iznenada. Poslednje dve i po godine radio sam u crnogorskoj reprezentaciji i sada se praktično četvrti put vraćam u Partizan. Vrlo dobro znam šta su zahtevi Partizana, koje su mi obaveze, vrlo dobro znam šta navijači od nas očekuju", rekao je Mirković na predstavljanju u Sportskom centru Teleoptik.

Mirković će na klupi Partizana zameniti Miroslava Đukića, sa kojim je u petak sporazumno raskinut ugovor. On je s crno-belima potpisao dvogodišnji ugovor.

"Ne dolazim u idealnom momentu, ali sve se da popraviti. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije i trebalo bi vrlo brzo da radimo. Vreme nam baš i nije saveznik, u narednih mesec dana, ako prođemo Dance, igraćemo 10 utakmica. Nemamo vremena za neke velike promene nemamo, ali za rad, za detalje imamo. Ekipa treba da se podigne, ekipa je u grču i smatram da je to prvi zadatak - da se poradi na psihološkom planu", rekao je Mirković.

Mirković će na klupi Partizana debitovati četvrtak protiv Nordsjelanda u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

"Nema straha kod mene, to mi je posao. Neke stvari u životu ne možete da birate, menjate, ali možete da utičete na njih. Nemam problem sa strahom", rekao je Mirković.

Upitan šta igrači mogu da očekuju od njega, Mirković je rekao: "Pakleni rad, disciplina i energija".

"Ekipa je u krizi, ekipa je u grču, nema igrača koji bi preuzeo odgovornost. Nismo kompaktni, nismo pokretljivi, igramo dosta sporo i to su stvari koje treba da se promene. Ali, prva stvar je psiha", rekao je "Bata" Mirković.

On je istakao da ekipa poseduje kvalitet i dodao da je s upravom razgovarao o eventualnim pojačanjima, ali nije želeo da govori o detaljima. Mirković je u prethodnom periodu sarađivao s bivšim trenerom Partizana Ljubišom Tumbakovićem.

"Tumba je moj veliki prijatelj, bio mi je i fudbalski i trenerski mentor i životni... Kad se pojavila ova priča podržao me je u razmišljanjima da treba da prihvatim taj izazov. Meni je žao što smo završili saradnju", rekao je Mirković.

Sa Mirkovićem će raditi Gordan Petrić, Žarko Lazetić, Strahinja Pandurović, Nemanja Jovčić, Miša Filipović.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev rekao je da mu je veliko zadovoljstvo što kao novog trenera može da predstavi "čoveka za kojeg je navijao kao dete".

"Vrlo brzo smo se dogovorili, pre par dana smo krenuli u realizaciju ove priče... O njemu sam se poslednjih godinu-dve dana intenzivno obaveštavao sa svih strana, bio sam dovoljno upoznat s onim što on može da nam pruži", rekao je Iliev.

"Klub ovim želi da pokaže je da pravimo novi Partizan. Imamo želju da stvaramo, da rastemo i da ovo bude projekat na duži šeriod. Bata ima ime, reputaciju, harizmu i znanje da to iznese", istakao je Iliev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve