Nova vest
Fudbal

Subota, 04.08.2018.

10:28

Mogu li "krov" i misao na Slovake da poremete zahuktalu Zvezdu?

Šest uzakmica, pet pobeda, nijedan primljen gol – Zvezda je na impresivan način počela novu sezonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Mogu li
Foto: Screenshot/YouTube/FK Voždovac

Sledeći izazov za crveno-bele je gradski rival Voždovac, kojem gostuje na TC Stadion u subotu od 19 časova.

"Voždovac je organizovana, stabilna ekipa, imaju odličan spoj iskustva i mladosti, forsiraju mlade igrače, ali imaju i taj kostur starijih igrača koji su nosioci. Očekuje nas teška utakmica, na njihovom stadionu sa veštačkom podlogom. Adaptiraćemo se maksimalno na podlogu, ali ne bi fokus trebalo da bude na tome", rekao je trener Zvezde Vladan Milojević.

Nema sumnje da će crveno-belima otežavajuća okolnost biti misao na utorak i duel sa Spartakom iz Trnave, prvi meč III kola kvalifikacija za Ligu šampiona koji bi mogao da bude preloman za Zvezdinu sezonu.

"Očekuje nas jako teška utakmica sutra, i ne treba gledati da li je evropska ili ne. Naravno, uvek imate u glavi i druge utakmice kada igrate u ovakvom ritmu, ali mi znamo koji nam je cilj u prvenstvu i moramo biti i psihološki spremni za takve situacije. Moramo da se brzo prebacimo iz jednog takmičenja u drugo. Nismo toliko rutinski pobedili Suduvu, možda je tako izgledalo, a mislim da je svaka naredna utakmica najteža", dodao je trener Zvezde.

S druge strane, "Zmajevi" nisu toliko impresionirali na svom otvaranju sezone, imaju po pobedu i poraz u prva dva kola Superlige.

"Ulazimo u utakmicu poljuljani rezultatom iz Novog Sada, gde smo objektivno morali da napravimo malo više. Naša ekipa koja je kvalitetnija od Proletera je podbacila u nekim segmentima igre, koji nas je koštao rezultata. Zvezda dolazi u dobrom raspoloženju, uz nekoliko evropskih pobeda i dobar start u prvenstvu, ali Voždovac je pokazao prethodnih sezona ovde na "krovu" niko protiv nas nije favorit", rekao je trener Voždovca Branko Vojinović.

Meč će obeležiti i humanitarna akcija Voždovca koji je podržao akciju filantropa Jovana Simića "Zajedno za život".

Fudbaleri FK Voždovac će u subotu na rukavima specijalno dizajniranog dresa nositi logo Humanitarne organizacije “Zajedno za život”, koja pomaže oboleloj deci u procesu lečenja I tako doprineti širenju svesti o tome koliko je naša pomoć neophodna, kako deci koja se leče, tako i njihovim porodicama koje tokom lečenja prolaze kroz teške trenutke.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve