Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 02.08.2018.

15:05

Radonjić i Stojković: Želimo preko Dinama u Ligu šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde Filip Stojković i Nemanja Radonjić izjavili su da bi idelan scenario plasmana u Ligu šampiona bio preko zagrebačkog Dinama.

Izvor: LN

Autor: LN

Radonjić i Stojković: Želimo preko Dinama u Ligu šampiona
Foto: Starsport

Prvak Srbije je lako prošao drugu prepreku Suduvu ukupnim rezultatom 5:0, sada ga čeka duel sa Spartakom iz Trnave.

Ukoliko crveno-beli savladaju Trnavu, ostaje još jedna runda za Ligu šampiona, gde je moguć rival Dinamo (ukoliko eliminiše Astanu) kojeg priželjukuju Stojković i Radonjić na žrebu u ponedeljak.

"Prvo da prođemo Spartak, pa da ćemo lako o rivalima. Iskreno, voleo bih da nam padne Dinamo Zagreb i da preko njih uđemo u Ligu šampiona posle dugo vremena. Sigurno je da možemo da igramo sa njima i izbacimo ih"", rekao je Stojković po povratku iz Litvanije.

Odbrana Zvezde još nije kapitulirala ove sezone na šest mečeva, a Stojković se nada da će niz potrajati što duže.

"Niko nam neće dati gol u kvalifikacijama, vodimo se tom politikom... Dajemo sve od sebe da sačuvamo mrežu, evo i Suduva nam je stvorila jednu šansu i to pred kraj. Držimo se svi zajedno".

O narednom rivalu u borbi za elitno takmičenje Spartaku iz Trnave, hitri desni bek uveren je ih neće iznenaditi kao varšavsku Legiju.

"Gledali smo ih protiv Legije poslednjih pola sata. Odradićemo posle meča sa Voždovcem kompletan skauting, da se dobro pripremimo za revanš i mislim da nas neće iznenaditi kao Legiju. Baš sam čitao izjavu trenera Vukomanovića (bivši fudbaler Crvene zvezde i trener u Slovačkoj prim. aut) da nam je dao ulogu favorita. Ipak, niko ne sme da se potceni na terenu", dodao je "Žule" Stojković.

Krilni napadač crveno-belih Nemanja Radonjić, takođe, se nada velikim mečevima sa Dinamom.

"Čeka nas Trnava na putu ka Ligi šampiona, ekipa koja nije za potcenjivanje, ali mislim da smo kvalitetniji. Jesu šampioni Slovačke, ali i mi smo Srbije... Ne bih da pričam o našim šansama za Ligu šampiona, prvo da prođemo Spartak, da vidimo rivala, mnogo toga zavisi... Ja bih kao Žule, da izvučemo Dinamo", kaže Radonjić.

Radonjić je i u Marijampolju u pobedi nad Suduvom (2:0) bio je strelac, nakon što je dva puta pogodio u Beogradu.

"Trener Kosanović je najzaslužniji za moje golove (smeh). Nadam se da ćemo svi nastaviti u istom ritmu, pa i ja sa golovima", zaključio je on.

Fudbaleri Crvene zvezde, pre duela sa Spartakom u utorak na stadionu "Rajko Mitić" gostuju na Voždovcu u 3. kolu Superlige Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve